BRANN — BRYNE 2-1

BRANN STADION (bt.no): - Det var en viktig straffe, og da skal man helst score. Det gjorde jeg.

Kristoffer Barmen høres ut som om han beskriver hva han hadde på brødskiven til lunsj, men øyeblikket han snakker om fikk de over 8000 på Stadion til å bokstavelig talt holde pusten mandag kveld.

ISKALD: Kristoffer Barmen redder Brann med 2-1 på straffe like før slutt. Foto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

Det sto 1–1 mellom Brann og Bryne, og Brann hadde stanget hele annen omgang for å få sin matchvinnende scoring som ville gjøre at laget holdt tritt med Kristiansund i opprykkskampen.Innbytter Azar Karadas hadde kriget til seg en straffe, og Kristoffer Barmen gikk rolig frem for å skyte fra 11 meter. Det svake dunket da han traff ballen kunne høres av alle på Stadion. Så stille var det.

- Vant til dette

Barmen gjorde ikke det som de fleste andre ville gjort i en slik situasjon – lukke øynene, mose til og håpe på det beste – nei, han ventet ut keeper, og trillet ballen rolig til motsatt side av der Anders Kristiansen i Bryne-målet kastet seg.

— Jeg har lært av den beste – Olivier Occéan, sier Barmen om hvorfor han skyter straffe slik han gjør.

- Går presset inn på deg når du står i en slik avgjørende situasjon?

— Som fotballspiller er du vant til slikt som dette. Det hadde blitt et skikkelig bråk om jeg hadde bommet. Men jeg hadde taklet det også.

Erik Huseklepp er Branns straffeskytter, men han var byttet ut da Brann fikk straffe. Dermed var det klart for Barmen, som også scoret på straffe i forrige hjemmekamp.

— Det var ingen andre som gikk frem for å ta straffen. Derfor gikk jeg frem. Det å ha ansvar for straffene, passer meg fint.

Nilsen gir ansvaret for å ta straffer til Barmen

Brann-trener Lars Arne Nilsen sier han var sikker på at Barmen kom til å score da han gikk frem for å ta straffe.

— Han er sikker i slike situasjoner. En kald fisk. Barmen har psyken til det. Skikkelig arrogant og fin, kommenterer Nilsen. Han går langt i å love Barmen ansvaret for å ta straffer fremover.

— Nå spørs det om ikke Barmen skal få fortsette med den jobben, sier Nilsen.

AVGJORDE: Kristoffer Barmen har vært kritisert for manglende effektivitet flere ganger i sin Brann-karriere, men på straffer innfrir han. Det gjorde han også mot Bryne, da han puttet den avgjørende 2-1-scoringen fra 11-meter. Foto: TOR HØVIK

Brann er nå à poeng med Kristiansund, men ligger bak på målforskjell. Neste helg møter de to lagene som kjemper om den siste direkte opprykksplassen bak serieleder Sogndal.— Det blir en skikkelig vestlandskrig. Vi må bare gå opp det og prøve å spille vårt spill og vinne. Men det blir vanskelig. De er i en fantastisk flyt om dagen. Men det er vi også, sier Nilsen som har sett Brann spille 12 kamper på rad uten tap.

Barmen startet ikke kampen mot Bryne. Det var på grunn av at han har vært syk de siste dagene. Men mot Kristiansund blir han etter alt å dømme å se i ankerrollen i Branns 4-3-3-system, ettersom Sivert Heltne Nilsen nå er ute med suspensjon etter gult kort mot Bryne.

— Barmen kan gjøre alt. Ta straffer og spille anker. Han er bare blitt en bedre og bedre spiller for oss, sier Nilsen.

— Ett år er nok

Første omgang var lenge ganske så herlig å se på for Brann-fans. Det meste fungerte for Brann, og allerede etter ni minutter scoret Steffen Lie Skålevik igjen på Brann Stadion.

Men etter hvert var det som om Brann sovnet og ble stresset. Seks minutter før pause kom Brann seg aldri ut av eget forsvar, Bryne-trykket resulterte i målet som lå i luften. Kristiansen klarte ikke hindre at Oddbjørn Skartun slo inn, og inne i boksen knuste Magnus Grødem alle i luften da han headet inn 1–1. Annen omgang begynte like begredelig som den første sluttet, men etter hvert kom kampen inn i det sporet den måtte komme inn i. Brann trykket på, og Bryne murte igjen, og brukte god tid når de kunne.

Så, tre minutter før slutt kom forløsningen. Ruben Kristiansen slo et frispark inn i boksen, Azar Karadas ble felt, og dommer Espen Berntsen blåste for straffe – som Barmen konverterte i scoring.

— Det blir fort en avgjørende scoring dette. Men vi skal opp uansett. Ett år er nok i denne divisjonen.

Barmen scoret også på straffe i forrige kamp. Men da hadde Brann allerede knust Fredrikstad.

— Dette var en mye viktigere straffe, sier Barmen og smiler.

Nilsen mener det var svært fortjent at Brann vant.

— Vi kjørte hele kampen utenom det siste kvarteret i første omgang. I annen omgang hadde vi mange sjanser, og derfor ventet vi med å bytte. Men da Azar (Karadas) kom innpå, bidro han til å endre kampbildet, og han ble avgjørende for oss, slik han har vært i mange kamper i år.