Skiforbundets generalsekretær Stein Opsal sier at det ikke er aktuelt å vente helt til sesongåpningen på Beitostølen før en eventuell avtale med Petter Northug er i boks.

— Å, nei. Dette vil vi ha en avklaring på innen kort tid, sier Opsal til NTB.

Generalsekretæren orienterte tirsdag ettermiddag styret i Norges Skiforbund om forhandlingene som er ført med Team Northug i de siste ukene. Forhandlingene kom på plass etter Petter Northug selv ytret ønske om at han var interessert i nye forhandlinger med skiforbundet.

Det skjedde etter at skiforbundet 14. september gikk ut og sa at det ikke var aktuelt å gi Northug tilbud om en ny avtale. De mente at Northug ikke hadde svart på tilbudet innen fristen.

— Jeg orienterte skistyret mandag, og jeg fikk et mandat om å avslutte forhandlingene innen kort tid. Vi har hatt en tett, god og lovende dialog siden Petter signaliserte at han ville ha nye forhandlinger, men vi har fortsatt noen punkter igjen som løses før en avtale er på plass. Vi snakker om en avtale som er innenfor rammene til fjorårets avtale. Jeg er betinget optimist, og jeg håper at vi skal løse dette, sier Stein Opsal.

Petter Northug befinner seg for tiden på høydeopphold i Val Senales i Nord-Italia. Den norske sesongåpningen i langrenn på Beitostølen er lagt til helgen 13. - 15. november.

(©NTB)