BODØ: 12 kamper, 11 tap og minus to poeng. Det er Vikings dystre tall på tabellbunnen av eliteserien når den er over halvspilt. Drømmen om sju, åtte seiere og ny kontrakt er langt unna. Men selv i denne situasjonen vil ikke trener Blombäck grave seg ned.

— Det høres kanskje rart ut, men stemningen i gruppen er faktisk god, selv om alle tapene naturlig nok tærer på spillernes selvtillit. Nå ser vi noen dager fram i tid, og håper å hente sesongens andre seier når Stord kommer til Stavanger idrettshall onsdag, sier Viking-treneren til Aftenbladet.

Passive fra start

I første serierunde sjokkerte laget hans med en 29-28 seier over nettopp Bodø på hjemmebane. Returkampen i nord lignet aldri på en reprise. Viking var ikke med fra start, brente en masse muligheter i angrep og fikk ikke forsvaret til å sitte.

Bodø raste fort ifra og etter 18 minutter var ledelsen på ti mål, hele 13-3. Der og da var kampen tapt.

— Bodø sprang ifra oss, og satte masse mål i både kontringer og etablert angrep. Så skal guttene ha for at vi klarte å samle oss. De siste 40 minuttene var langt mer jevnspilt, og det var flere perioder vi bare var fire mål bak og hadde ballen. Dessverre klarte vi ikke å gjøre luken mindre, sier Viking-treneren.

Tre var gode

Han skryter av målvakt Ole André Lerang, som kom inn etter 15 minutter og gjorde en bra kamp. Det samme gjelder Bjørn Lidèn Van Riessen og ikke overraskende Gøran Søgard Johannessen.

Vikings bidrag i den norske EM-troppen i januar ble toppscorer med åtte mål, etter å ha slitt med skade de siste ukene.

— Det gjorde at han ikke kunne spille treer i forsvar. jeg måtte bruke ham i enerposisjon, for ikke å ta noen sjanser, forklarer Blombäck.

Treneren håper flere enn de tre forannevnte melder seg på mot Stord onsdag.

— Da vi slo Bodø i serieåpningen hadde vi fire-fem spillere som var med på å dra lasset. Tre er for knapt. Derfor håper jeg flere er med på hjemmebane onsdag.