Før den siste kampen før juleoppholdet er fasiten 26 spilte kamper, 22 seiere og 4 tap og vi leder serien med 10 poeng. Jeg synes at vi kan være fornøyde med det vi har prestert, men vi har ikke vunnet noe som helst enda.

Vålerenga ledet serien med 16 poeng på oss i fjor og vi så alle hvor panisk det så ut på «iskrigerne» da ledelsen begynte å glippe. Det er derfor ikke noe rom for å slippe seg ned og spesielt ikke med tanke på hvem motstanderen er i siste kamp. Vi møter Lørenskog, laget som jager oss bakfra, og dette blir en god gammeldags «6-pengskamp». Vinner vi, er vi 13 poeng foran med 18 kamper igjen, mens de om vi taper er bare 7 poeng bak. Det kan være en potensiell sesongavgjørende kamp, både med tanke på seriespill og sluttspill, da Lørenskog ser ut til å bli laget som blir vår argeste konkurrent. Når jeg drar inn sluttspillet mener jeg at det er viktig å ha gode opplevelser mot lag fra seriespill når man skal møtes annenhver dag i best av 7 kamper.

En sluttspillsserie lever sitt eget liv, men det er helt klart godt å ha et mentalt forsprang på motstanderen etter seriespillet. Det hadde jo heller absolutt ikke vært å forrakte å ta juleferie med 13 poengs ledelse.

Eksamensperiode

Det begynner å bli en liten stund siden forrige blogginnlegg. Her kommer jeg til å ramse opp en hel rekke unnskyldninger, de er som følger: Ved siden av å være hockeyspiller, blogger og far er jeg også student. Eksamensperioden på BI pleier å være på slutten av november og starten på desember. Derfor har undertegnede hatt mer enn nok å henge fingrene i den siste tiden. Midt mellom to eksamener har jeg i tillegg slitt litt med sykdom og skade. Jeg var bort en ukes tid fra isen med en «lower-body»-injury, som de sier i NHL. Jeg leker at vi spiller i NHL hvor lagene sjelden spesifiserer overfor media hvor spillerne sine er skadet. I hockey og spesielt i et sluttspill er det vanlig å bite tennene sammen og spille med skader for så å få det fikset over sommeren. Poenget her er at motstanderen kan plukke opp hvor spillere er skadet for så å gå direkte etter dem, det er for eksempel ikke uvanlig å bevisst oftere takle en spiller som du vet har en vond skulder. Etter å ha erklært meg 100 prosent etter min «lower-body» skade på telefon, gikk det mindre enn en time før jeg ble syk. Det går nok ikke an å time det dårligere. Jeg skal spare dere for detaljene, men vi kjenner alle til «spysygå». Av disse grunnene har jeg ikke vært så mye sammen med laget og derfor ikke vært med på så mye inside info som jeg kan dele videre. Skade og sykdom førte også til at jeg ikke fikk tatt den ene av mine eksamener, så nå håper jeg inderlig at jeg har hatt min del av kaken for denne sesongen. Jeg kan sikkert ta med noe sånn som at jentungen har vært mye oppe på nettene også, men allemed barn som leser dette kjøper ikke den unnskyldningen.

Det ble mye «meg» i denne bloggen. I det jeg oppsummerer for meg selv sitter jeg med inntrykket av at jeg er i ferd med å publisere min første rosa-blogg. «Hallo bloggen, det er meg igjen. I dag har jeg vært syk og derfor ikke fått være med på noe morro».

Utenom de grunnene som står ovenfor har jeg i det siste hatt litt skrivekrampe. Er det noe du ønsker å vite fra innsiden i Oilers eller noe du ønsker svar på så er jeg veldig åpen for forslag til hva jeg kan skrive om. Det er jo tross alt dere som må lese dette som skrives av en keeper som har blitt skutt for mange ganger i hodet.