forrige FIFA-ranking som kom i midten av september, var Norge på en 70. plass. Neste rankingliste fra Det internasjonale fotballforbundet kommer torsdag 20. oktober.

Men allerede nå ser det ut til at Norge får tidenes svakeste plassering på rangeringen over verdens 211 fotballnasjoner.

- Faller til 81. plass

Nettstedet Football Rankings har spesialisert seg på dette, og uken før den offisielle FIFA-rankingen kommer nettstedet med sin egen prognose. Denne prognosen har ved tidligere anledninger vist seg å stemme bra. Før forrige FIFA-ranking spådde nettstedet at Norge ville falle 20 plasser til 70. plass, og slik ble det.

Fredag publiseres den nye prognosen til Football Rankings, men allerede nå kan vi avsløre hvilken plass Norge er spådd på.

– Norge faller til 81. plass. Det blir ny bunnotering, sier Eduard Rănghiuc, mannen bak Football Rankings.

FIFA-rankingen ble introdusert tidlig på 1990-tallet. Under ledelse av Drillo var Norge et par ganger rangert som verdens nest beste fotballag.

Bunnoteringen kom med 76. plassen i september 2014. Får Football Rankings rett går Høgmo mot en ny, dyster rekord når den nye listen kommer i slutten av neste uke.

1,17 prosent VM-sjanse

Det er 0-1-tapet i Baku lørdag som sender Norge nedover på listen. Aserbajdsjan var på forrige FIFA-ranking vurdert som nummer 133 i verden. 4-1-seieren mot San Marino hjelper heller ikke stort for Norge, ettersom San Marino befinner seg på 201. plass.

Eduard Rănghiuc påpeker at hans spådom ikke nødvendigvis blir sann. Men han sier at det er «ekstremt lite sannsynlig» med store endringer. Da må i så fall FIFA stryke kamper, eller at landslag rundt Norge på rankingen plutselig finner ut at de skal spille treningskamp.

Nettstedet regner også ut den prosentvise sjansen for hvilke lag som kvalifiserer seg til VM. Football Rankings har kommet frem til at det nå er 1,17 prosent sjanse for at Norge får VM-plass. Som kjent er det de ni gruppevinnerne som kvalifiserer seg, samt fire av toerlagene via playoff.

Etter Aserbajdsjan-tapet anslo Norsk Regnesentral at det var 2,2 prosent sjanse for at Norge kvalifiserer seg til VM.

Neste kamp er borte mot Tsjekkia 11. november.