– Det der var noe som begynte i Røa. Jeg er ganske uredd og har en spillestil som er litt tut og kjør, og så begynte de å kalle meg det, sier 19-åringen til NTB etter at kallenavnet kom internasjonale medier for øre.

Likheten med den tyske spisslegenden Gerd Müller, med 68 mål på 62 landskamper, stopper ikke der. Haavi er oppe i fem mål på ni landskamper, men onsdag spilte hun 90 minutter i landslagstrøye for bare annen gang.

Til sammen har hun spilt 484 minutter på landslaget, og det betyr at hun har en scoring for hvert 96,8 spilte minutter. Uttelling i nærheten av tyskernes «Bomber», altså.

– Jeg er spiss, så det er jo jobben min å score mål. Det handler litt om å våge å prøve og aldri å gi opp. Da lykkes du til slutt, sier Haavi.

Gratulasjoner

Hennes scoring i det 84. minutt onsdag ga Norge tre svært viktige poeng og gjorde henne til dagens helt sammen med målvakt Ingrid Hjelmseth.

– Jeg fikk ikke sove med en gang i går kveld, men jeg greide det til slutt. Det kom en god del gratulasjonsmeldinger både på mobilen og på Facebook, og det var hyggelig, sier hun.

90 minutter i tropevarmen i Augsburg var en stor påkjenning.

– Jeg var faktisk helt tom på slutten. I første omgang var det sykt varmt, og jeg merker det på kroppen. Men du skal være tom etter en slik kamp, da vet du at du har gitt alt.

Tre hviledager kan være i knappeste laget før den viktige kampen mot Brasil.

Må opp

– Vi har et veldig strengt regime på å drikke og spise. Vi kommer nok til å ta det rolig på trening de neste dagene, få ut syre og slaggstoffer og samle overskudd, sier Haavi.

Hun vet at det er en formidabel motstander som venter søndag.

– Jeg så kampen mellom Brasil og Australia, og det er klart at vi må opp en del hakk for å henge med. Det er to gode lag som imponerte meg, og Brasil greide å vippe det i sin favør ved hjelp av sine gode ferdigheter.

(©NTB)