LA MANGA (iTromsø): Espejord, som mandag ettermiddag spilte 55 minutter da Norges G19-landslag tapte 0-4 mot Portugal i spanske La Manga, har et ønske om mer spilletid enn i forrige sesong på TILs a-lag. Det var hans sjuende kamp i 2015, i motsetning til TILs a-lag som ikke har spilt noen treningskamper.

— Jeg ønsker å spille så mye som mulig. Det vil vel alle i TIL. Jeg må prøve å unngå en sesong som i fjor, og spill i 3.-divisjon for B-laget er ingen god arena for meg, sier Espejord som allerede i 2013 spilte fast for TILs B-lag som den gang var i 2.-divisjon.

Mer seriøs

For Espejord erkjenner at han forrige sesong ikke var seriøs nok på alle områdene som kreves av en fotballspiller.

— Jeg har blitt litt hardere med meg selv. I vinter har jeg tatt noen grep utenfor banen, og rett og slett strammet meg opp litt, sier Espejord stående utenfor garderoben på hovedbanen i La Manga.

Runar Espejord i kampen mot Portugal. Foto: Rune Robertsen

B-lagstrener Lars Petter Andressen, som overvar oppgjøret mot Portugal fra tribuneplass, har lagt merke til en endring hos Espejord.— Han har trent godt. Helheten og profesjonaliteten har han tatt tak i. Innstillingen hans er helt annerledes og han har sett bra ut i de kampene han spilte i Tyrkia for TILs rekruttlag tidligere denne måneden.

Spissen er klar på at dersom utviklingen ikke er rett utover våren er han nødt til å vurdere fotballframtiden.

— Vi får se fram mot sommeren. Dersom jeg ikke spiller noe særlig med fotball må man begynne å vurdere framtiden da, sier Espejord, som har kontrakt med TIL også i 2016. Andressen tror Espejord burde ha muligheter til å få mer spilletid på a-laget i 2015., trass i at hovedkonkurrenten per i dag heter Zdenek Ondrasek.

— Runar bør kunne fighte seg inn på spissplassen etter hvert. Men han har en del å bevise for at det skal skje, mener Andressen.

Mange treningskamper

De siste tre ukene har Espejord vært på reise. Først to uker i Tyrkia med TILs rekruttlag der han spilte fire kamper. Så en uke med G19-landslaget på La Manga der han har vært innpå i tre kamper. Et opphold som går rett over i TILs a-lag som i morgen ankommer La Manga. Totalt betyr det fem uker på reise for angrepsspilleren.

— Fotball er mye reising og det kan bli litt kjedelig innimellom. Litt hjemlengsel har jeg hatt, for man er borte en stund. Men nå er det to nye uker med TIL, og det er bare å peise på, sier Espejord.