Argentineren scoret ett mål og la opp til to da Barcelona avsluttet en turbulent uke med 3-1-seier over Atlético Madrid søndag. Etterpå var det en tydelig irritert Messi som uttalte seg til Barca TV.

— Jeg har aldri krevet noe som helst for å bli, for jeg har aldri hatt noen tanker om å forlate Barcelona, sa han.

— Jeg har hørt det sagt at min far skal ha snakket med Chelsea eller Manchester City. Det er bare løgn. Jeg bruker denne sjansen til å benekte det så alle får vite sannheten.

Messi uteble fra trening mandag etter at Luis Enrique satte ham på benken i 0-1-tapet for Real Sociedad forrige helg. Den offisielle begrunnelsen var mageproblemer.

Ryktebørs

Dagen etter nådde ryktebørsen nye toppnoteringer da det ble kjent at Messi «fulgte» Chelsea og to av deres spillere, Thibaut Courtois og Filipe Luís, på det sosiale mediet Instagram.

Medier i Catalonia meldte deretter at Messi hadde vært i møte med Barcelona-president Josep Maria Bartomeu og krevd at laget må få en ny trener.

— Jeg er takknemlig for sjansen til å legge fram min side av saken, sa Messi søndag.

— Dette sårer meg, for det kommer herfra, fra Barcelona, fra folk som elsker klubben eller sier at de gjør det. Det kommer ikke fra Madrid, slik som ved tidligere tilfeller. De leter etter rivalisering mellom Luis Enrique og meg, men det finnes ikke.

Messi appellerte til Barcelona-tilhengerne om å stille seg bak laget.

— Vi må stå sammen mer enn noen gang, tilhengerne og oss. Vi har seks viktige måneder foran oss der vi kan oppnå gode ting for oss selv og klubben, sa han.

God kamp

Om det var sådd tvil om Luis Enriques posisjon, ble den langt på vei fjernet med lagets kanskje beste prestasjon i hans sju måneder lange periode som trener.

Messi spilte fram Neymar til ledermålet i det 12. minutt og serverte deretter Luis Suárez hans annet mål i La Liga. Messi var involvert også da Atlético Madrid reduserte, ettersom han forårsaket straffesparket Mario Mandzukic omsatte i scoring.

Argentineren gjorde opp for seg ved å fastsette resultatet tre minutter før slutt. Barcelona er dermed fortsatt bare ett poeng bak Real Madrid, som har spilt en kamp mindre.

— Denne seieren har spesiell verdi fordi den kom mot en direkte rival i ligaen, sa Suárez.

— Selvtilliten i laget er god. Det er stort å spille med Messi og Neymar, som med alle mine lagkamerater. Vi hentet en stor seier i dag. (©NTB)