3 onside

  1. Sander Svendsen: Moldes spiss er 17 år ung, men klok som en gammel indianerhøvding når han beveger seg innenfor motstanderens 16 meter. Sto på nøyaktig riktig sted to ganger hjemme mot Aalesund og hadde teknikk nok til å omsette det til scoring.

  2. Deshorn Brown: Jamaicaneren har sett litt uskarp ut de første to kampene og misbrukte også et par sjanser mot Haugesund. Så smalt det, ikke én, men to ganger i løpet av ett minutt. Det ble kampens to eneste scoringer og ga trygghet og arbeidsro til spissen.

  3. Dag-Eilev Fagermo: Odds trener er offensiv utenfor banen. Han leder et lag som akkurat nå gir ham tyngde bak ordene. Odd har startet sesongen strålende, og mot Glimt viste de også frem bredden i troppen da de vant uten flere sentrale spillere.

3 offside

  1. Harald Aabrekk: Aalesunds erfarne trener har fått en knalltøff start på sitt trenercomeback. Ti baklengsmål på to bortekamper harmonerer dårlig med retorikken før sesongen, da de oransje skulle fremstå som ligaens svar på Bayern München.

  2. Vamouti Diomande: Mjøndalens artist måtte forlate banen mot Start med en kneskade som setter ham ut av spill for resten av sesongen. Det er selvsagt verst for gutten selv, men også for laget er det et stort tap. Kanskje mistet de spilleren de ikke hadde råd til å miste i kampen for å overleve i ligaen.

  3. Brage Sandmoen: Dommeren fra Kjelsås er en trivelig kar og normalt en stødig kampleder. I de to kampene han har dømt så langt har han imidlertid gjort grove feil. Overså et soleklart straffespark i runde én, og et mist like klart rødt kort til Tromsøs Marcus Hansson denne runden.

Tjærnås-tipset

Start–Vålerenga 1–2

Odd–Mjøndalen 2–0

Viking–Rosenborg 2–2

Aalesund–Tromsø 1–0

Haugesund–Molde 1–3

Strømsgodset–Sandefjord 3–1

Lillestrøm–Stabæk 2–1

Sarpsborg— Bodø/Glimt 3–2