Landslagstrener Åge Hareide vil gi ungguttene muligheten til å lære av feilene som ble gjort mot Armenia søndag.

Danmark vant riktignok 1-0 – og seieren var høyst fortjent – men likevel kunne det gått galt da Jannik Vestergaard (24) ga armenerne en gyllen mulighet til å utligne kvarteret før slutt.

Pierre-Emile Højbjerg (21) og Riza Durmisi (22) pådro seg også noen stygge balltap utover i VM-kvalifiseringskampen mot Armenia.

— Det er en del unggutter på laget, men de er fantastisk gode når de er på sitt beste. Av og tall tar de risiko i spillet som de mer erfarne spillerne ikke gjør, men de skal lære av sine feil. Når man likevel tar tre poeng er det også langt enklere å lære av feilene, sa Hareide etter seieren i Parken.

Les mer om kampen her:

Forberedt på svingninger

Nordmannen er klar over at prestasjonene vil variere, men ser likevel lyst på danskenes landslagsframtid.

— De unge spillerne gir energi til hele laget. Vi må være forberedt på at prestasjonene vil svinge, men vi ønsker så mye stabilitet som mulig. Inntil videre ser det veldig, veldig lovende ut. Så får vi se hva vi sier etter kampen i Polen, sa Hareide.

Danmark er blitt en målmaskin:

Yngre enn Norge

Dette er de sju spillerne i danskenes startoppstilling som var 24 år eller yngre: Fredrik Rønnow (24), Andreas Christensen (20), Jannik Vestergaard (24), Christian Eriksen (24), Pierre-Emile Højbjerg (21), Riza Durmisi (22), Viktor Fischer (22).

Snittalderen på den danske startelleveren mot Armenia var 24,1 år. Til sammenligning hadde Per-Mathias Høgmos utvalgte en snittalder på 25,73.

Danmark møter Polen i Warszawa 8. oktober. Polakken spilte 2-2 borte mot Kasakhstan søndag. (©NTB)

Det var nervekrig før kampen: