AaFK-kaptein Jonatan Tollås har ikke akkurat blitt skremt av det Molde har levert denne sesongen.

22. juni 2003 var sist AaFK kunne juble for tre poeng mot naborivalen Molde. Siden den gangen har det blitt spilt tolv lokaloppgjør.

— Jeg var ikke klar over at det var så lenge siden forrige seier, men slike trender er jo til for å brytes. Vi kommer ikke til å reise til Molde kun for å kjempe til oss ett poeng, sier AaFK-trener Jan Jönsson til Sunnmørsposten.

  • Vi kan ikke tenke så mye på denne statistikken, men det er liten tvil om at vi kommer dit for å vinne. Det er litt spesielt at Molde, som er regjerende seriemestere, har fått en så dårlig start. Men sånn er fotballen av og til, sier Jason Morrison.

AaFK-kaptein Jonatan Tollås anser mulighetene til å slå bunnlaget Molde som gode.

  • Ja, dette er nok vår beste mulighet til å slå Molde på mange år. Spillerne har sagt det selv, de spiller uten selvtillit, sier midtstopperen.

Etter sju serierunder står Molde med meget svake to poeng.

Sist Molde vant en seriekamp var borte mot Fredrikstad 18. november i fjor.

  • Molde savner helt klart (Davy Claude) Angan, som var en som kunne skape noe litt uventet. De har blitt veldig forutsigbare, og har slitt mot lag som har lagt seg lavt i banen. Molde prøvde å spille mer i mellomrommet mot Start, uten å være for overbevisende.

Molde har sluppet inn elleve mål på sju kamper, og det er kun Sogndal (13) og Start (12) som har sluppet inn flere.

  • Det er naturlig at det ble litt tøffere bakover da de mistet en spiller som (Vegard) Forren og har slitt med mye skader. Vi bør benytte oss av muligheten vi får på torsdag, mener Tollås.

Selv om AaFK har fått en god start og ligger på andreplass, mener kapteinen det ikke er noen grunn til å ta av.

  • Det har vært litt sånn tidligere at vi har vært gavmilde mot lag som har slitt og hatt motgang. De har fått medgang etter å ha møtt oss, fordi vi ofte har gitt den lillefingeren de trenger for å ta oss. Gjør vi det samme mot Molde, kommer vi til å bli hardt straffet, advarer Tollås.

Trener Jönsson har latt seg overraske over den svake eliteseriestarten til fjorårets seriemester. Han fulgte godt med da Molde besøkte Start i Kristiansand mandag kveld.

  • De var kanskje litt bedre enn start spillmessig, men Start var nærmest tre poeng med større målsjanser.

- Hva gjør det med et lag å få en så dårlig start?

  • Det er liten tvil om at det gjør noe med selvtilliten din. Det er ikke sikkert du våger å gjøre det lille ekstra som du normalt ville gjort. Men det er noe som plutselig kan snu også, for Molde har et godt lag, sier den svenske treneren.

Etter seire i de fire første seriekampene, står AaFK nå med tre kamper på rad uten seier.

  • Det var synd vi ikke fikk med oss tre poeng mot Rosenborg, men vi skal ikke bruke mer energi på det nå. Det viktigste nå er å fokusere på torsdagens kamp, sier Jönsson.

Morrison har god tro på at AaFK fortsatt ligger høyt på tabellen når sesongen er over i november.

  • Starten vår har vært god, men vi må jobbe hardt videre om vi skal beholde plasseringen. Så lenge vi vinner fotballkamper er det meste mulig å få til, sier jamaicaneren.

Han har slitt med et vondt kne tidligere, men det ser greit ut nå.

— Akkurat nå er det ikke så galt.