Onsdag møter MFK Grorud i andre runde av årets NM på bortebane i Oslo. Tidligere Træff— og MFK-spiller Christian Gauseth spilte i Groruddalen i to sesonger i 2005-2006, og ble signert av Molde sesongen etter. Groruddalen var en sammenslåing av flere klubber, men nå står altså Grorud igjen som en egen klubb.

I fjor endte laget på tredjeplass i sin 2. divisjonsavdeling, bak KFUM og Tromsdalen. Denne sesongen står laget med to seire på de tre første seriekampene, og tok seg videre fra første cuprunde etter å ha slått Pors Grenland 4-2 etter ekstraomganger.

– Jeg ser Grorud-kamper rett som det er. Jeg har ikke fått sett dem denne sesongen, men i fjor så jeg 4-5 av kampene deres. Jeg tror kampen mot Molde blir en kul kamp, sier Gauseth til Rbnett.

31-åringen tror ikke MFK bør ta for lett på oppgaven mot Grorud.

– Jeg tror ikke Solskjær bør sende for mange av B-spillerne til kampen, for det kommer til å bli tøft. Spillerne på Grorud ser på denne kampen som et utstillingsvindu, hvor de virkelig kan få vist seg fram. Om det ikke skulle begynne å regne er kunstgressdekket fryktelig tørt, som gjør at ballen vil gå sakte. De gagner Grorud. Jeg skulle virkelig ønske jeg kunne sett kampen, sier Gauseth som nok må prioritere sitt lag Mjøndalens cupmøte med Asker samme dag.

Gamletreneren

Rolf Teigen er trener for Grorud, en trener Gauseth kjenner godt til. Teigen var moldenserens trener i Groruddalen, og var også mannen som hentet ham til Bryne før 2008-sesongen.

– Han er veldig flink fotballtrener og filosof. Nå har han bygd opp Grorud, og lukter på opprykk opp til 1. divisjon. Når han ble tilsendt et par spørsmål av en journalist i lokalavisa etter kamper i Groruddalen, kunne han svare med flere A4-sider tilbake. Han er veldig grundig i alt han gjør. Han har en tydelig spillestil i et lag som har et helt spekter av ferdigheter. Hver for seg er de veldig gode, og de har noen fantastiske individuelle ferdigheter MFK skal få bryne seg på, sier Gauseth som legger til at han jevnlig passer katten til Rolf Teigen.

Også Grorud-assistent Mathias Haugaasen er en mann Gauseth kjenner til.

– Jeg spilte med ham i Groruddalen, og han var assistenttrener i Bryne. Han har doktorgrad innen fotballfaget, så de er begge godt utdannet. Det er et tungt kompetansemiljø, forteller Gauseth.

– Ustabilt

Han og Mjøndalen møtte MFK i cupen både i 2013 og 2014, men måtte gi tapt begge gangene. I fjor ble det stopp mot Rosenborg i kvartfinalen. Det betyr at Mjøndalen har røket for cupmesteren i tre år på rad.

Nettopp RBK og MFK tror han er de heteste kandidatene til både cup- og seriegull.

– Nå er det vel snart spilt en fjerdedel av sesongen, og MFK har vist at på de gode dagene er de kanskje best i eliteserien. Problemet er at det har vært for ujevnt. Solskjær skyldte litt på ungt lag etter tapet for Sarpsborg 08, men det er samtidig hans ansvar å balansere troppen riktig mellom unge og mer erfarne spillere. Om det er for mange unge spillere, burde de ha hentet inn noen med mer erfaring eller kanskje registrert Dulee Johnson i eliteserietroppen. Og RBK-toget er i gang, så det gjelder for Molde å holde følge nå, mener Gauseth.