Uruguayaneren Poyet har hatt managerrollen i Sunderland i 17 måneder. Ifølge rykter hadde Sunderland bestemt seg for å kvitte seg med Poyet i sommer, men etter 0-4-tapet hjemme for Aston Villa lørdag ble de planene framskyndet.

Sunderland har hatt en turbulent tid i klubben. Den overlevde så vidt forrige sesong i Premier League, og de har også spilt ligacupfinale under Poyets ledelse. Etter hvert ble den tidligere Chelsea— og Tottenham-spillerens forhold til klubbens styre heller frynsete.

Ikke ønsket

– Dessverre har vi ikke fått den framgangen vi ønsket denne sesongen, og igjen kjemper vi for å unngå nedrykk. Vi var derfor tvunget til å ta denne nødvendige avgjørelsen, het det i en uttalelse fra klubben.

Tidligere Rangers-manager Dick Advocaat kan bli hentet inn som erstatter ut sesongen. 67-åringen har vært uten jobb siden han ga seg som serbisk landslagssjef sist november.

Det er ventet at klubben kommer med en kunngjøring om hvem som blir etterfølgeren innen kort tid.

I trøbbel

Sunderland ligger fjerde sist i den engelske eliteserien med sine 26 poeng. De har ett poeng mer enn Burnley på plassen bak.

Sunderland er uten seier på de siste seks kampene.

De fem øvrige managerne som har fått sparken i engelsk toppdivisjon tidligere denne sesongen er: Neil Warnock (Crystal Palace), Alan Irvine (West Bromwich Albion), Alan Pardew (Newcastle), Harry Redknapp (Queens Park Rangers) og Paul Lambert (Aston Villa). (©NTB)