TRONDHEIM/KRISTIANSAND: Rosenborg ønsker seg Start-spiss Mattias Vilhjalmsson (28).

Tirsdag ble det kjent at RBKs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye og co har fått avslått bud på Vilhjálmsson, et bud som var lavere enn 3.5 millioner kroner.

Og at Start er lite villig til å selge til RBK for en slik sum. Sørlendingene godtok et bud på spissen fra russiske UFA på ca 3,5 mill., men skal ønske mer ettersom det er snakk om en norsk rival.

Nærmer seg «Malec-summen»

Etter det adressa.no erfarer skal RBK nå ha kommet med to bud på Vilhjálmsson. Fvn.no har grunn til å tro at siste skal ha nærmet seg 3,5 mill.

Dette er for øvrig summen slovakiske Trencin skal ha for at Tomas Malec blir RBK-spiller på permanent basis. Bjørnebye – som tirsdag uttalte at de fortsatt venter på et svar fra Trencin etter et «kompromissbud» – har som policy ikke å kommentere spillerlogistikk, ei heller Vilhjalmsson.

— Fantastiske supportere

Islendingen selv innrømmer at han han synes det er artig at RBK viser så stor interesse.

— Det jeg kan si er at det er smigrende å være linket til Skandinavias største klubb. De konkurrerer om titler, spiller i Europa, har et fantastisk stadion og supportere. Men akkurat nå er jeg Start-spiller og det må jeg forholde meg til, sier han til adressa.no

Spissen har scoret syv mål så langt i sesongen, som del av Starts 4-4-2-system. Han har samtidig erfaring med 4-3-3, som RBK spiller, og skal trives aller best som enslig spiss i dette systemet.

- Vil ikke RBK passe deg bra i så henseende?

— Jeg kan ikke kommentere så mye rundt det. Men jeg kjenner Alexander Søderlund veldig godt siden vi spilte sammen på Island i 2009, og etter min mening er han Norges beste spiss. Han har passet veldig bra for RBK i det systemet, svarer angriperen.

Så gjenstår det å se om RBK lurer fram et tredje bud på Vilhjalmsson.