Vålerenga-Tromsø 1-0

Ullevaal stadion (Aftenposten): Tidligere på dagen hadde klubben offentliggjort signeringen av Mohammed Abdellaoue. Fredag kveld fikk Vålerenga-supporterne mer å juble for.

Med 1-0-seieren over nedrykkstruede Tromsø slo hovedstadslaget tilbake etter å ha blitt rundspilt av Stabæk forrige helg. Med poengene klatret Kjetil Rekdals menn opp på sølvplass, og de er nå seks poeng bak serieleder Rosenborg med én kamp mer spilt.

— Vi vinner fortjent og har masse ball. Det er ikke så mye sjanser, men vi vinner. Jeg vil ikke kalle det en sliteseier egentlig. Tromsø ville ikke noe før mot slutten, sier matchvinner Ghayas Zahid om kampen.

Takker publikum

I forrige serierunde raknet Tromsø fullstendig da de tapte 0-6 hjemme for Strømsgodset. Etter 19 minutter på Ullevaal gikk forsvaret deres i oppløsning på ny. Christian Grindheim trillet Ghayas Zahid gjennom. Han dro seg innover i banen og sendte hjemmelaget i ledelsen via et en Tromsø-spiller.

Drøye ti minutter tidligere hadde Gjermund Åsen og gjestene fra nord hadde en glimrende mulighet. Skuddet fra midtbanemannen traff treverket bak en sjanseløs Sascha Burschert.

Det er ventet fullt hus når Real Madrid besøker Ullevaal søndag. Fredag kveld var det glissent.

— Det er litt skuffende at det er så få tilskuere her i dag, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Men sjefen velger også å rose dem som møtte opp, og mener de ble helt avgjørende.

— Å lage den stemningen de siste 10 minuttene er fabelaktig, og jeg tror den hjelper oss inn til tre poeng. Var spillere som hang med hodet, sier han.

Rett før pause hadde målscorer Zahid muligheten til å doble ledelsen. Alexander Mathisen ble spilt gjennom, rundet Tromsøs sisteskanse, men det ble for dårlig vinkel til å avslutte. Derfor spilte han ballen til Zahid.

Han gjorde som på målet, dro seg inn i banen, men denne gangen var avslutningen dessverre for Vålerenga like utenfor krysset.

Mohammed Abdellaoue var ikke klarert for å debutere mot Tromsø. Men det var en annen ny forsterkning som fikk vise seg frem på Ullevaal-matta.

Svenske Melker Hallberg er på lån fra Udinese ut sesongen, og ble byttet inn for Daniel Braaten tidlig i den andre omgangen. 19-åringen viste tidvis lovende takter, uten helt å sette preg på oppgjøret.

- Ga oss problemer

Det var i det hele en sjansefattig affære på Ullevaal. Noen sjanser var det. Og som i førsteomgang var det Ghayas Zahid som var farlig for vertene.

Etter 74 minutter mottok han ballen, og som tidligere i oppgjøret lurte han seg inn i banen før han avsluttet utenfor.

Det var knyttet store forventninger til Deshorn Brown da han signerte for Vålerenga, men det har ikke blitt noen braksuksess foreløpig. Etter 79 minutter var spissen nære, men avslutningen med venstrefoten gikk like utenfor.

— Vi fikk det ganske tøft, men vi får de tre poengene vi trenger. Tromsø kom og ga oss problemer, men vi klarte det bra, sier Brown om prestasjonen.

Det var et tannløst Tromsø på Ullevaal, men med ti minutter igjen fikk de en god mulighet. Avslutningen ble dessverre for gjestene blokkert.