Se hele børsen nederst

ALFHEIM: Pål Vestly Heigre (20) har hatt en kometkarriere i Nordens Paris og nesten egenhending berget poeng for «Gutan» i flere kamper.

Stavanger-gutten er også best på iTromsøs spillerbørs med sterke 6,13 i snitt.

– Pål har gjort det bra. Han har selvfølgelig gjort mer enn vi i utgangspunktet kunne forvente da vi hentet ham på lån. Men det var riktig og viktig å gjøre i og med at Gudmund (Kongshavn) slo opp skaden sin igjen, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen.

Moden 20-åring

Blant annet sto Heigre en kanonmatch på Lerkendal da TIL klarte 1-1. Da fikk han en nier på iTromsøs børs. Heigre var også glimrende da Molde ble slått 2-0 på Alfheim og i forrige kamp mot Start var keeperen solid.

– Pål er først og fremst en moden 20-åring. Han fremstår med en ro og modenhet som ikke alle 20-åringer har og det kler en keeper, sier Johansen.

Paradokset er at om Heigre fortsetter å være så stabilt god, kan det bli vanskeligere for TIL å beholde ham.

– Jeg tror at det viktigste for oss og Pål er at han spiller best mulig. Det er gunstig uansett, selv om det fører til økt konkurranse rundt spilleren, sier Johansen.

– Fått noe tenke på

Heigre er på lån fra Viking, men kontrakten går ut etter årets sesong. Svein-Morten Johansen, sier både klubben og keeperen ønsker mer tid på å avklare om keeperen skal bli med «Gutan» i flere sesonger.

Men:

– Vi vil nok ikke vente til etter sesongen før vi planlegger neste års keeperkabal. Jeg kan ikke si spesifikt når, men vi vil ha et eller annet å forholde oss til før sesongen er ferdig, sier Johansen.

I likhet med resten av TIL-stallen er Heigre nå på ferie. Han har ikke vært tilgjengelig for kommentar i dag. Etter fredagens trening ville han ikke si noe spesielt om sin egen fremtid.

– Det er lenge til den avklaringen kommer, så vi får bare se hva som skjer, sa han.

– Føler du at du har bevist folk i Stavanger og Viking at du har kvaliteter som kanskje ikke de har sett nok?

– Ja, det synes jeg. Jeg føler jeg har spilt ganske gode, solide kamper – egentlig de fleste kampene. De har fått noe å tenke på, svarte Heigre.

Christian Landu-Landu har fått fart på TIL. Foto: Tobias Stein Eilertsen

På andreplass på spillerbørsen finner vi en annen spiller med Viking-fortid: Christian Landu-Landu.– Du trenger ikke ha så mye fotballkompetanse for å se at han rydder veldig godt opp foran våre stoppere. Han har gjort stopperne våre bedre og gitt laget en bedre defensiv struktur, sier Svein-Morten Johansen.

TIL-toppscorer Zdenek Ondrasek er på tredjeplass. Så langt i år har han et snitt på 5,07 og syv mål og fire assists på 15 kamper.

– Jeg synes Zdenek har hatt sin beste periode i klubben i vårsesongen, sier TILs sportssjef.

TIL-børsen

Her er børssnittet på samtlige TIL-spillere. Antall kamper med børspoeng i parentes.

Pål Vestly Heigre 6,13 (8)

Christian Landu-Landu (7) 6,00

Zdenek Ondrasek 5,07 (14)

Magnus Andersen 5,00 (16)

Gjermund Åsen 5,00 (14)

Jonas Johansen 5,00 (2)

Simen Wangberg 4,87 (15)

Marcus Hansson 4,85 (13)

Lasse Nilsen 4,80 (5)

Benny Lekström 4,80 (5)

Mikael N. Ingebrigtsen 4,75 (8)

Remi Johansen 4,71 (14)

Morten Moldskred 4,45 (11)

Kent-Are Antonsen 4,23 (13)

Magnar Ødegaard 4,13 (16)

Thomas Drage 4,00 (4)

Hans Norbye 3,89 (9)

Henrik Gjesdal 3,50 (2)

Gudmund Kongshavn 3,00 (2)

Lars-Gunnar Johnsen 3,00 (1)

**** En spiller må ha vært på banen i minst 30 minutter for å få børskarakter**