I starten av sesongen var det som om det ble mål hver gang Mike Jensen fant Pål André Helland med sine strøkne lissepasninger. En kjapp titt på statistikken viser at det i den siste delen av sesongen har gått lenger mellom målpoengene de to i fellesskap har produsert.

— Hatt utfordringer

foto
Her feirer duoen scoring mot Steaua Bucuresti i Romania. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

— Jeg vil lyve om jeg sa at relasjonen til Pål har vært støtt oppadgående. Vi har hatt våre utfordringer, sier Mike Jensen.- Altså, kranglet har vi jo gjort. Både på trening og kamp, innrømmer Pål André Helland, før han kjapt legger til:

— Inne i garderoben blir vi raskt kompiser igjen. Vi har et veldig sunt konkurranseforhold, sier han.

Begge avviser kontant at det er «knute på tråden» dem i mellom. Mike Jensen mener den kjeftingen og gestikuleringen de to imellom som er blitt en liten snakkis i media og blant publikum i seg selv er et bevis på at alt er normalt.

— Dersom det var slik at det var et problem mellom oss, ville det helt sikkert ikke vært så tydelig å lese som kroppsspråket oss to imellom ute på banen. At det er så tydelig er mer et tegn på at vi kjenner hverandre godt, og vet hva vi kan tillate oss å si til den andre, sier han.

Les også: - Det er ikke Real Madrid vi spiller mot

Tåler all kjeften

Jensen, som ofte bruker mye energi på å kjefte og gestikulere til lagkameratene, innrømmer at han i etterkant av enkelte matcher tenker at det ble i meste laget. Men dansken har til gode å angre på kjeftbruken i retning Helland.

— Det kan sikkert se ut som jeg kjefter mer på Pål enn på andre, men det er fordi jeg vet at han tåler det. Og han har fått mye tyn av meg i det siste. Men som regel får jeg en melding tilbake på direkten, gliser Jensen.

— Jeg synes ikke Mike kjefter for mye - det preller uansett av meg. Jeg ber han bare holde kjeft dersom jeg mener at det ikke er min feil. Så det er ikke noe problem, sier Helland.

RBK-vingen minner om krempasningen han fikk fra Jensen i cupsemien mot Stabæk da han puttet til 1-0 sju minutter ut i matchen.

— Pasningen mot Stabæk ja – stemmer det! Så vi skal ikke lenger tilbake? Følger ikke Adressa med eller, sier Jensen med glimt i øyet.

Les også: Politiet mener at Lerkendal er trygt mot Dnipro

Les også: - RBK er bedre enn både Lazio og St.Etienne

Fortsatt tillit

Begge er uansett sikre på at samarbeidet de to i mellom er på gang igjen.

— Jeg har ikke vært helt i form, og kanskje har heller ikke Mike vært i toppslag. Når vi i tillegg får skrudd på Jonas, som også har vært litt sliten i det siste, blir det skikkelig bra. Jonas har ikke kommet like mye og intenst som han gjorde tidligere i sesongen – noe som er viktig for dynamikken og timingen oss tre i mellom, sier Helland.

— Det er bare et spørsmål om tid før det løsner skikkelig igjen. Tilliten til hverandre er der fortsatt, sier Mike Jensen.

Les også: Ni ting du bør vite om Dnipro