Haugvaldstad begynner i den nye jobben 1. november, og Bryne er i gang med arbeidet med å finne hans erstatter.

— Jeg hadde tenkt å være i Bryne i minst ett år til, men det er ikke alltid du får den timingen du ønsker, og det har vært viktig for meg å få fullføre sesongen med Bryne. Bryne er en klubb jeg er glad i, og det vil jeg fortsatt være, sier Haugvaldstad til Aftenbladet.no.

- Helt nytt

I juni ble han kontaktet av Oilers-sjefen Tore Christiansen og spurt om han kunne tenke seg å bli daglig leder for Oilers Invest AS, som skal drive Oilers Arena. Etter flere møter valgte Haugvaldstad å takke ja til jobben.

— Oilers Arena blir noe helt nytt i Norge, og jeg får også være med på siste året av byggeprossessen, sier Haugvaldstad, som er utdannet bygningsingeniør.

Klokken 14.15 tirsdag ettermiddag ble de ansatte i Bryne FK informert om at Tore Haugvaldstad gir seg som daglig leder i klubben.

Den tidligere Viking- og Bryne-keeperen ble presentert som ny daglig leder i Bryne FK 26. mars i fjor.

Han begynte for fullt i jobben som daglig leder 30 . juni i fjor. Nå velger han altså å gi seg i jobben. Han kom til Bryne fra en stilling som utviklingsdirektør i Steen og Strøm og har tidligere hatt mange lederjobber i næringslivet.

Forstår valget

Som spiller vant han seriegull med Viking i 1982, og han spilte flere sesonger for de mørkeblå. Han var også innom Bryne som keeper i to perioder, først i 1980, og seinere i 1994 og 1995. I en pressemelding signert styreleder Preben Aamodt, står blant annet følgende å lese:

«Bryne FK ønsker å takke Haugvaldstad for den jobben han har gjort de to sesongene han har vært daglig leder. Klubben har hatt et kraftig løft i denne perioden og står bedre rustet enn på lenge både når det gjelder anlegg, økonomi og organisasjon. Haugvaldstad har vært sentral i dette arbeidet samtidig som han har videreutviklet samarbeidet med sponsorer, myndigheter, media, naboklubber og andre aktører innen fotballen. Bryne FK skulle gjerne hatt med Haugvaldstad videre, men vi forstår hans valg.»