Hødd-trener Sindre Eid var veldig fornøyd etter lagets første bortekamp av året da de slo sterke Hamarkameratene 1-0 på Briskeby, i serieåpninga.

Fullt så fornøyd var ikke Hødd-treneren etter 1-1 mot nykommer Tromsdalen hjemme på Høddvoll søndag.

– Jeg sitter tilbake med blandede følelser etter en kamp der vi vant sjansestatistikken 7-1. Prestasjonen var OK, men vi burde sjølsagt ha vunnet.

– Dere skulle jo ha spilt halvannen omgang med 11 mot 10 spillere. Hvordan tror du kampbildet hadde vært om dommeren hadde gjort jobben sin da Tromsdalens Erik Bertheussen handset på målstreken og skulle hatt et soleklart rødt kort?

– Det blir et hypotetisk spørsmål, men jeg er enig i at det var uforståelig at dommeren ikke ga rødt kort i den situsjonen. På en tung bane hadde vi nok vært enda mer overlegen med 11 mot 10. Men det er historie. Vi må se framover til kampen mot Fredrikstad 2. påskedag, sier Eid.

Han har pendlet mellom Høddvoll og familiehytta i Stryn i påska der han fortsatt oppholder seg sammen med kona og barna Daniel (15) og Madelen (9).

– Her er det flott skiføre og vi koser oss alle sammen, er Hødd-trenerens rapport fra Nordfjord der de har hatt hytte i flere år.

Tidlig kampstart

Hødd hadde frivillig trening onsdagen før påske, to økter. Der assistenttrener Steinar Lein og fysisk trener Manuel Torres hadde ansvaret mens hovedtrener Eid koblet av på en kjapp påskeferie.

Det var fellestrening skjærtorsdag og langfredag før de har fri i dag, mens det er en siste økt søndag før avreise til Fredrikstad.

– Kampen går allerede kl 13.00 mandag, har det noe å si etter en lang reise?

– Nei, vi drar søndag ettermiddag med fly og overnatter på hotell i Fredrikstad. Da er tidlig kampstart faktisk greit så slipper vi å gå der og vente på en kveldskamp, sier Eid.

Ble spilt lave

– Mot Hamarkameratene var det supportere som mente dere spilte vel kynisk og kjedelig sjøl om det ble tre poeng?

– Vi legger ikke opp til en kynisk spillestil på alle bortekamper, men det er spill og motspill som sørger for at du kan bli spilt lavt. Fredrikstad er et bra lag med lange tradisjoner. Og de er nok revansjelystne etter en svak fjorårssesong. Men vi reiser nedover i troen på å ta seier, lover Hødds trener.

– Hvilken keeper velger du i plankebyen etter Jan-Lennart Urkes megatabbe mot Tromsdalen søndag?

– Alle må få lov å gjøre feil, og når en keeper tabber seg ut vises det veldig godt. Vi ser på hvordan treningene i påska har vært før vi tar ut det endelig laget på spillemøtet før kamp, sier Eid.

Mye kan tyde på at Aslak Falch, som kom til Hødd fra Sandnes Ulf i vinter, får sjansen mellom stengene etter Urkes uheldige opptreden. Keeperen ble belønnet med to skarve poeng på Sunnmøspostens poengbørs mot Tromsdalen.

Falch, som har slitt med en vond rygg, rapporteres å være tilbake i full trening gjennom påskeuka.

– Bortsett fra Erik Sandal som er langtidsskadd har vi alle spillerne i A-stallen tilgjengelig. Andreas Rekdal er også tilbake etter et lite skadeopphold. Men vi trenger hele stallen. For det blir ei tøff uke med kamp i Fredrikstad 2. påskedag, cupkamp mot Larsnes/Gursken torsdag og så ny seriekamp hjemme mot Alta neste søndag.

– I mai måned er programmet tettpakket. Da gjelder det å ha mange spillere å velge mellom, sier Sindre Eid på telefonen fra påskeferien i Stryn.