BBC-ekspert Gary Lineker beskriver situasjonen i Cardiff City som «rotete». Nå håper den tidligere stjernespissen at Ole Gunnar Solskjær får mer arbeidsro enn Malky Mackay, som ble sparket 27. desember.

— Det som har foregått i klubbern er litt forunderlig, sier Match of the Day-eksperten til BBC Radio Wales Sports.

GARY LINEKER Foto: NTB Scanpix

— Merkelige beslutninger- Men Tan har forhåpentligvis begynt å skjønne hvordan dette fungerer og gi Solskjær en reell sjanse. Hvis han ikke griper inn for mye, kommer det til å gå bra, spår Lineker.

For Tan har vært alt annet enn en passiv eier siden han tok over den walisiske klubben. Klubbens drakt har som kjent byttet farge fra blå til rød, og eieren kom med offentlig kritikk av sin tidligere manager ved flere anlendinger.

— Det har vært en rotete situasjon, og det er synd siden Cardiff startet sesongen ganske bra, sier Lineker.

— Tan har åpenbart investert store summer i Cardiff, og det skal man ikke glemme. Men han har gjort noen merkelige beslutninger underveis. Jeg mener det har satt klubben under et massivt press, fortsetter han.

Solskjær om West Ham-kampen

«Må» vinne

Solskjærs første ligakamp i sjefstolen er mot bunnrivalen West Ham. En nøkkelkamp, mener Lineker.

— Det er ikke «vinn eller forsvinn», men slike kamper er viktige. Du må slå lagene som er rundt deg på tabellen, og spesielt på hjemmebane, understreker mannen med 80 landskamper for England.