Tim-Robin Lihaug (22) fra Sotra bokser sin 13. proffkamp i København 2. mai.

Nå er motstanderen hans klar: Giuseppe Brischetto (37), som har vunnet 13 av 16 proffkamper.

— Han begynner å dra på årene, men er fortsatt en god bokser. Jeg vet at han har en bra record, og at jeg må være skikkelig konsentrert for å slå ham, sier Lihaug om sin neste utfordring.

Trener Ulf Johansen gjør følgende vurdering:

— Det er nok den beste mannen vi har møtt. En som kan gamet og som slett ikke er noen smågutt. Men vi er fortsatt på et nivå der vi er nødt å vinne.

Promotor Nisse Sauerland, sier i en uttalelse at Lihaug risikerer å miste alt i kampen.

— Han må være forberedt på et skikkelig slag. Det blir enda en tøff test for ham, sier Sauerland.

Lader opp i Berlin

Lihaug og Johansen ligger for tiden i trening i Berlin, der promotorselskapet Team Sauerland har samlet en god gruppe boksere. Lihaug har sparret mot de svært lovende tyskerne Enrico Koelling (25) og Tyron Zeuge (22), samt norske Alexander Hagen (26) og Oscar Ahlin (25). Sistnevnte er den eneste som har slått Lihaug i proffsammenheng.

— Sparringen har gått veldig fint. Alle som er her, er boksere som holder høyt nivå, mener Lihaug.

Han legger til:

— På mange måter har jeg aldri hatt bedre sparring, enn før kampen som kommer nå.

Nevnte Enrico Koelling er en av de tre som har slått Lihaugs neste motstander. Koellings erfaringer, håper Johansen å kunne utnytte.

— I det hele tatt har tiden i Berlin vært veldig nyttig for oss. Det har vært et fantastisk opplegg, med veldig gode treningsfasiliteter, god mat og gode forhold for hvile, sier Johansen.

Fredag drar det norske teamet tilbake til basen sin i spanske Torrevieja, der de slipper opp på den tøffe treningen og spisser formen inn mot avreise til København.

— Gode signaler fra Sauerland

Slutten av sist uke, ble i Bokse-Norge preget av at Cecilia Brækhus skiftet promotorselskap, fra Team Sauerland, til Vladimir Klitjkos K2-selskap. Brækhus-byttet førte til spekulasjoner om Sauerland-gjengen ville nedprioritere sine andre norske boksere, deriblant Lihaug.

En av selskapets sjefer, Kalle Sauerland, har gått lang i å si at det ikke vil bli slik.

— I Norge vil vi fokusere på å bygge opp de glimrende talentene som er på vei opp, og snart kommer det også en norsk mannlig mester. Det er vi trygge på. Vi ser frem til å jobbe videre i Norge i tiden fremover, sa han til BT før helgen.

— Vi har fått gode signaler om fortsettelsen, understreker Lihaug overfor BT.

I videovinduet under kan du se hvordan Lihaug ladet opp til sin forrige kamp, mot Slavisa Simeunovic i mars.