Eidur Gudjohnsen scoret sitt første mål i den norske eliteserien da Molde slo Lillestrøm 4-2 på hjemmebane.

Den tidligere Chelsea— og Barcelona-spilleren fikk æren av å sette inn Moldes fjerde mål på straffespark. Islendingen banket ballen kontant i venstre kryss og hadde også målgivende på Moldes første scoring.

EN AV BANENS GIGANTER: Eidur Gudjohnsen scorer sitt første mål i norsk fotball da han setter inn 4-2 på straffe bak LSK-keeper Jacob Faye-Lund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

4-2-seieren betyr at Ole Gunnar Solskjærs lag har tatt sin første seier på hjemmebane i årets eliteseriesesong. I serieåpningen mot Tromsø ble det 1-1. Molde står nå med sju poeng, mens Lillestrøm fortsatt står uten seier.

Innholdsrik kamp

Om det var fordi begge lagene stilte med sine reservekeepere i mål fredag kveld er usikkert, men måltørken som preget den norske eliteserien de to første rundene fikk i alle fall en brå slutt fredag kveld.

Molde var flere ganger i føringen, men bortelaget nektet å kapitulere. I tillegg til målene, hadde begge lagene flere gode målsjanser, noe som ga 90 publikumsvennlige minutter.

14 av 16 kamper i eliteserien inneholdt to mål eller mindre før helgens runde ble sparket i gang i Møre og Romsdal.

Første Friday-scoring

Mattias Moström sendte Molde i en tidlig ledelse etter bare fem minutter da nevnte Gudjohnsen sendte svensken alene med Lillestrøm-keeper Jacob Faye Lund på nydelig vis.

IKKE OVERBEVISENDE: Moldes keeper Andreas Linde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Ti minutter senere reduserte Fred Friday, da Molde-keeper Andreas Linde rotet det til og lot Lillestrøm-spissen score sitt første mål for sesongen.En kontring avsluttet av Sander Svendsen og et langskudd av Harmeet Singh ga Molde en 3-1-ledelse til pause, før Lillestrøm kom tilbake igjen etter hvilen.

Erling Knudtzons redusering på hodet ble imidlertid ikke mer enn mager trøst ettersom Faye Lund felte Fredrik Gulbrandsen og forårsaket straffen Gudjohnsen satt i mål.