STAVANGER OILERS – LØRENSKOG 3-4 (1-1, 1-1, 1-2):

DNB Arena (aftenbladet.no): Etter en jevn og tett kamp var Lørenskog sterkest i den siste perioden i DNB Arena og pådro Oilers sitt tredje hjemmetap for sesongen.

— Vi slipper inn for enkle mål og det skal vi ikke gjøre når vi møter andre topplag, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

— I dag kommer flere av baklengsmålene rett etter dropp og på kontringer. Jeg synes likevel det var en bra hockeykamp, men de enkle baklengsmålene gjør at vi må jage unødvendig mye. I tillegg er vi ikke effektive nok foran mål. Vi har seks overtall som vi ikke utnytter, sier Thoresen.

Samtidig vokser det også frem et lite Lørenskog-spøkelse i DNB Arena. Dette var også det tredje strake hjemmetapet for Lørenskog i seriesammenheng. Oilers tapte også borte mot Lørenskog tidligere i sesongen.

Men torsdag kveld startet det lovende.

Etter seks minutter fikk Oilers betalt for overtaket de hadde opparbeidet seg i starten av kampen.

Den vanlige fjerderekka med Stian Høygård, Snorre Hallem og Petter Røste Fossen var i kveldens kamp flyttet opp til første for å ta hånd om Mats Frøshaug, Kenny Corupe og Lars Erik Spets.

Da tok den nye fjerderekka ansvar for scoring.

Første for Boisvert

Ruben Smith hadde pucken etter en Lørenskog-dump. Lørenskog-spillerne satte fart mot Smith, som beholdt roen og sto oppreist med pucken på spaken. Så vippet han pucken til Lars-Peder Nagel i midtsona. I duell med den ene Lørenskog-backen fikk han dyttet pucken ut til høyre. Der kom Erik Boisvert i full fart. Han satte fart mot målet, skar inn og dro til. Pucken føk inn i til venstre for Jürgen Penker i Lørenskog-målet.

Hans første mål i Oilers-drakten etter overgangen til GET-ligaen.

Og for en kamp å gjøre det i.

Oilers har tapt de to siste hjemmekampene mot Lørenskog i serien. De tapte også det omvendte oppgjøret tidligere i vår. Nå sørget Boisvert for en god start.

Fortjent utligning

Men så mistet vertene overtaket. Lørenskog kom mer med – og utlignet fortjent.

Målet kom dog på uheldig vis.

Christian Thygesen hadde pucken i rundvantet. Han la den på mål. Ruben Smith klarte ikke verken å holde pucken eller få den skikkelig vekk. Pucken spratt ut til Marius Trygg. Han fintet ut Ruben Smith og satte pucken i mål.

Noe bedre startet ikke midtperioden. Bortelaget tok ledelsen etter et øyeblikks magi fra Knut Henrik Spets.

Wacey Rabbit låste av Mathias Trettenes i droppen. Knut Henrik Spets plukket opp pucken. Gikk rundt droppsirkelen og skar inn mot mål, før han endte opp med ryggen mot mål. Her kommer magien inn. Med backhand spilte Spets fri Rabbit på blank kasse – et svært overraskende trekk for samtlige Oilers-spillere på isen. Sistnevnte satte pucken enkelt i mål.

Oilers fikk etterhvert ristet av seg sjokket.

Oilers-dominans

Etter at drøyt halve midtperioden var spilt kom den fortjente utligningen. Kurt Davis fikk pucken på blå etter dropp. Han ladet børsa og fyrte av. Pucken suste inn i nettmaskene bak en forfjamset Jürgen Penker.

Derfra og ut var det bare ett lag på isen. Oilers malte på og kjørte over Lørenskog – men uten å få uttelling.

Helt mot slutten av perioden pådro Juha-Pekka Loikas seg utvisning med ti sekunder igjen av et overtall. Oilers startet tredje periode med at Nick Schaus fikk utvisning. Dermed tre mot fem.

Det håndterte Oilers bra. De red av både tre mot fem og fire mot fem.

Like etter kunne Martin Strandfeldt sendt hjemmelaget opp i føringen. Han fikk pucken rett foran mål. Han siktet på krysset, men pucken gikk utenfor.

Isteden var det bortelaget som scoret.

To bortemål

Oilers pådro seg utvisning. Lørenskog beholdt pucken og tok keeper. Knut Henrik Spets fyrte av fra blålinja og satte inn ledermålet.

Noen minutter senere økte bortelaget igjen. Wacey Rabbit kontret på egenhånd. Han fosset nedover venstre og satte pucken i nærmeste kryss. 4-2 til Lørenskog.

Nå så det kjørt ut for hjemmelaget.

Så, bare ti sekunder etter, tente kaptein Snorre Hallem håpet igjen. Hallem plukket opp pucken til venstre ved offensiv blå. Satte fart og fikk pucken i mål.

— Det var en viktig scoring. Vi får et voldsomt press etter det målet, fordi de føler at de har avgjort matchen på 4-2. De får det målet rett i trynet, samtidig som vi får en voldsom «drive» og skaper flere sjanser, sier Oilers-kaptein Snorre Hallem.

Men noen flere mål ble det ikke.

Dermed gikk Oilers på sitt tredje strake hjemmetap mot Oilers i seriesammenheng.

Ett steg tilbake for Oilers, som har lignet mer på seg selv med seier mot både Storhamar og Lillehammer den siste uka.

— Vi gjør for mange feil offensivt i siste periode, synes jeg. De får alt for mange overganger og det er de gode på, sier Hallem.

FAKTA

Stavanger – Lørenskog 3-4 (1-1, 1-1, 1-2)

DNB Arena, 4242 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (6.28) Erik Boisvert (Lars Peder Nagel, Ruben Smith), 1-1 (10.55) Marius Trygg (Olai Sveine Johanessen, Christian Thygesen).

2. periode: 1-2 (21.07) Wacey Rabbit (Knut Henrik Spets), 2-2 (32.12) Kurt Davis (Dennis Sveum, Stian Høygård).

3. periode: 2-3 (48.35) Spets (Jens Skålberg, Kenny Corupe), 2-4 (54.47) Rabbit (James Sixsmith, Spets), 3-4 (54.57) Snorre Hallem (Petter Røste Fossen, Sveum).

Dommer: Hans Petter Berg, Stjernen, Tor Olav Johnsen, Manglerud Star.

Utvisninger: Stavanger Oilers 4 x 2 min. Lørenskog 6 x 2 min.