Lørdag gikk de første løpene i VM i sprint i Seoul. Håvard Holmefjord Lorentzen uttalte til Bergens Tidende tidligere denne uken at han bruker VM som en del av oppkjøringen til neste sesong. Med 28. plass på 500-meter med tiden 35.97 og 19. plass med tiden 1.11.46 på 1000 meter, var Lorentzen godt fornøyd med resultatene.

— Det gikk veldig bra i dag egentlig. Jeg satt sesongens beste på 500 meter, så det er jeg fornøyd med. På 1000 meter gikk jeg litt dårlig de første 300 meterne, men resten gikk bra, forteller Lorentzen.

Stigende form

Lorentzen har som kjent hatt en trøblete sesong på grunn av skader. Selv om han ligger på etterskudd i forhold til de andre løperne, er Lorentzen endelig kommet ordentlig i gang med sesongen og føler at formen er stigende.

— Jeg føler meg bedre og bedre for hvert eneste løp jeg går. Det er ikke sånn at jeg strever meg gjennom mesterskapet for å si det sånn. Nå handler det om å ta med seg erfaringene og få mer løpserfaring frem mot neste sesong, forteller Lorentzen.

Ikke langt opp til de beste

Søndag skal Lorentzen gå 500 meter. Dersom han leverer et godt løp kan han bli en av de 24 løperne som får gå 1000-meteren basert på plasseringen sammenlagt.

— Leverer jeg en god 500-meter i morgen, så får jeg gå 1000-meteren. Så det er det som er målet mitt for morgendagen, forteller Lorentzen.

Han mener selv at det ikke er altfor langt opp til de beste.

— Jeg er absolutt positiv, for det går i riktig retning nå. Med god trening fremover og uten noe mer skadetrøbbel, så ser dette lyst ut. Jeg har ingen avskrekkende tider, og det er ikke for langt opp til de beste, forteller Lorentzen.