Vard Haugesund 2-2 Hødd

Et revansjelystent Hødd-lag, med spillesugne Sivert Heltne Nilsen og Akeem Latifu, startet friskt mot Vard Haugesund. Nysigneringen Franjo Tepuric fra Kroatia hadde i forkant høstet skryt fra trener Lars Arne Nilsen og etter tolv minutter var det enkelt å forstå hvorfor.

Kroatisk magi

Etter flott forarbeid av Fredrik Aursnes fikk kroaten skutt like utenfor boksen. I en herlig bue landet ballen i Vards nettmasker, og Tepurics første Hødd-mål var et faktum. For det var bortelaget i blått som dominerte på Haugesund stadion.

I det 25.minutt kom Lars Arne Nilsens gutter seg til nok en sjanse. Joachim Magnussen fosset frem på venstrekanten og slo ballen ut i feltet. Erik Sandal hoppet elegant over ballen, og kun en helhjertet blokkering fra Vard hindret at Tepuric fikk sitt andre for dagen. I angrepets neste sekvens banken stortalentet Aursnes til, men ballen smalt i stolpen og ut. Hødd var utrolig nærme 0-2. Vard Haugesund skapte noen halvfarligheter på dødball, men Andreas Lie hadde i grunn god kontroll i den første omgangen. Fem minutter før hvilen fikk Hødd nok en mulighet. Råsterke Tepuric slo keeper Nielsen i duell, men Barry Kader fikk ryddet unna på streken. Dermed sto det 0-1 til pause.

Enkel heading

Det tok ti minutter etter pause før det skjedde noe spennende i Haugesund. Men da det først skjedde noe var det positivt sett med Hødd-øyne. Latifu stormet opp langs høyrekanten og innlegget til nigerianeren var utsøkt. Inne i feltet ventet Ertsås som enkelt kunne heade ballen i mål fra fem meter. Endelig hadde Hødd fått sitt andre mål.

Vard kunne redusert umiddelbart, men en vidunderlig redning fra Andreas Lie hindret nettkjenning. Det så ut som om Hødd hadde full kontroll – helt til Vetle Myhre ble byttet inn etter 58 minutter. Seks minutter senere var det 1-2. Myhre vippet ballen opp til seg selv utenfor 16-meteren, vendte rund og klinket til på volley – i en flott bue forbi Lie. En strålende scoring fra 22-åringen.

Overtidsscoring

Et kvarter før slutt utlignet hjemmelaget nesten. Uromomentet Myhre chippet ballen forbi Lie, men en strålende klarering fra kaptein Törnqvist reddet ballen på strek. Noen minutter senere var det leiesoldaten fra AaFK som måtte i aksjon. Nok en flott redning fra Hødds sisteskanse holdt rødtrøyene vekk. Hødd ble presset bakover.

På overtid fikk Vard betalt for presset. Sanel Kapidzic var sterkest i boksen, og headet inn utligningen. De 211 fremmøtte kunne slippe jubelen løs. Mens Hødd hadde rotet bort noe som så ut som en sikker trepoenger.

Med ett poeng klatrer Hødd én plass opp til femte på tabellen, og står med 27 poeng etter 16 kamper. Vard Haugesund ligger nest sist med fattige 10 poeng.