Morgen Andersen ble like over påske dømt til ett års betinget fengsel for to tilfeller av dokumentfalsk og falsk anmeldelse i forbindelse med den mye omtalte John Obi Mikel-saken. Andersen vil ikke anke dommen i Oslo tingrett.

– Det gir meg gåsehud å få denne muligheten. Tillit er noe alle mennesker er avhengig av. Det varmet veldig at jeg fikk jobbtilbudet samme dag som jeg var dømt, sier Andersen til NRK Sport.

– Morgan er ansatt for å bygge laget rundt Mads, slik at han kan oppnå sine målsettinger, heter det i en pressemelding fra Subaru Norway Rally Team.

I tillegg satser det norske rallyteamet å bygge et såkalt fabrikk-2-lag (Manufacture 2-team). Et slikt team vil støttes av et fabrikklag og gi en mulighet for å ha minst to førere i WRC-rundene.

Satser stort

Adapta eies av familien Østberg med Morten Østberg som styreformann. Selskapet har i flere år satset store ressurser for å utvikle et team som kan konkurrere i verdenstoppen.

Teamet samarbeider med engelske Prodrive, selskapet som utvikler Subarus satsing på rally-VM.

– Morgan Andersen vil bygge den øvrige organisasjonen, der sentrale arbeidsoppgaver vil være å videreutvikle markedskonseptet og aktiviteter, sponsorater, planer og målsettinger. Morgan vil også jobbe for å opprettholde og videreutvikle kontakten med de internasjonale aktørene innen WRC-rally, heter det videre i pressemeldingen.

Lagbygging

Lagbygging vil ifølge pressemeldingen undertegnet Morten Østberg og Morgan Andersen stå sentralt. Det samme vil kvalitetssikringen av at Mads og eventuelt andre førere, slik at de har den fysiske og mentale spisskompetansen som kreves.

– Morgan Andersen gleder seg til å jobbe med en spennende og profesjonell utøver, som har et potensial til å kunne konkurrere helt i verdenstoppen. Han gleder seg til å bli en del av et lag, der alle har samme fokus: Å jobbe sammen til det beste for fører og kartleser, står det.

Lagets kontor og verksted ligger i Moss.

(© NTB)