— To personer sier de fikk beskjed om å kle av seg, spre beina og bøye seg framover. Jeg synes det er helt på trynet. De var ikke terrorister, men vanlige fotballsupportere, sier supporterkoordinaotor Arne Christian Eggen i Rosenborg til NRK.

Fått med deg denne spesielle situasjonen?

— Går for langt

Rikskringkasteren skriver at flere supportere skal ha følt det ubehagelig da de ble bedt om å kle av seg før kampen mot Molde lørdag, hvor RBK til slutt sikret seriegullet.

Supporterkoordinatoren forstår at politiet ville stoppe ulovlig pyro hos bortesupporterne.

— Men det får da være måte på. Jeg synes de går for langt når de begynner å kreve at supporterne våre skal kle seg nakne for å lete etter det, sier han til NRK.

Espen Viken er leder i RBKs supportergruppe Kjernen. Når vi snakker med han søndag formiddag har han vært i kontakt med Molde, og vil følge opp saken til uka.

— Vi slipper ikke saken

— Det var satt opp telt og laget noen undersøkelsesrom. Vi har forståelse for at politi og vakter, etter det som skjedde i fjor, har behov for å kjøre opp sikkerheten. Men vi skulle helst sett at det ble orientert om det på forhånd. Vi er litt usikre på rammene rundt det og det rettslige, sier Viken.

- Så dette er noe dere vil følge opp?

Kjernen-talsmann Espen Viken. Foto: Vegard Eggen

— Vi slipper ikke saken. Jeg har aldri hørt om noe lignende, og for oss er det viktig å ta tak i det. Vi er ikke ute etter å ta politiet, vi vil bare unngå at det blir mer støy enn nødvendig, sier Viken.Han kan ikke bekrefte antallet supportere som ble nakenvisitert, men omtaler at flere supportere ikke opplevde sikkerhetssjekken på Aker Stadion som "voldsomt ok".

— Man kan diskutere hvordan politiet skal finne bluss, men det har noe med hvor grensa går. Jeg unnskylder ikke de med ulovlig bluss, for de gjør noe galt. Men vi hadde ønsket oss en dialog med Molde og politiet, så vi kunne dempet støyen, sier Viken.

(for abonnenter)

Fant pyro i trusa

Politiet bekrefter at noen supportere ble sjekket før kampen.

— Hvis politiet merker noe, for eksempel pyro, må de følge det opp. Enten må supporteren ta frem det han eller hun har, eller så må vi be om at klær tas av slik at vi får sjekket. Alternativet er at supporteren ikke får komme inn på kampen, forklarer operasjonsleder Jan Helge Kjøl i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.

Han forteller videre at det ble funnet bluss i trusa på en supporter.

Rosenborg vant kampen mot Molde 3-1, og kunne med det feire seriegullet fem runder før slutt.