— Det er vanskelig å motivere seg for disse kampene. Jeg prøver, men innrømmer at jeg er sliten både mentalt og fysisk, sier Basma til Adresseavisen.

Etter en god høstsesong på midtstopperplass falt veteranen gjennom da Henrik Larsson sto på motsatt banehalvdel i Royal League-kampen mot Helsingborg søndag kveld. Selv tar han ikke selvkritikk for nederlaget, men innrømmer at han heller ville hvilt framfor å være på stadion Olympia.

— For de yngste er dette god matchtrening, og et godt tilbud. Men det er ingen tvil om at dette er et hakk ned i forhold til å spille i

Mesterligaen. Selv synes jeg det har vært en lang sesong, og kroppen hadde hatt godt av en pause nå, mener Basma.

Tenker mer på neste år

Adresseavisen skrev mandag at det var de eldste som sviktet mot Helsingborg. Det i en kamp hvor de rutinerte var som viktigst, grunnet den unge snittalderen på midtbanen og i angrep. Dette rister Basma på hodet av.

— Det er klassisk å legge skylda på de eldste, men jeg er ikke enig i det. Med den tynne troppen som reiste, ble det ekstra vanskelig, og da ble det vi som stilte opp som måtte ta støyten.

— For min del tenker jeg også mer på forberedelsene til neste år, og å bygge meg opp til å forsvare plassen min da, enn på disse kampene, sier Basma.

Vil ikke spare noen

Basmas holdning til Royal League er imidlertid ikke i samsvar med trener Knut Tørums, og veteranstopperen kan ikke regne med å bli bønnhørt i de siste gruppekampene før jul. Tørum benektet søndag kveld at noen av de mange skadde spillerne kunne spilt om kampen hadde vært en seriefinale på linje med den i Bergen, og vil fortsette å toppe laget, så godt det lar seg gjøre.

— Vi kommer til å bruke de beste. Jeg kan ikke skjønne annet enn at alle er interesserte i å spille kamper mot skikkelig motstand også i februar og mars, i stedet for rene treningskamper. Skal vi gjøre det, må vi begynne å vinne.

— Da sier det seg selv, sier Tørum.