Tora Berger satte inn en superspurt etter den siste skytingen. Hun gikk det norske laget inn til tredjeplass i stafetten i verdenscupen i skiskyting onsdag.

Russland vant med Tyskland på plassen bak på stafetten over 4 x 6 kilometer. Det skilte 6,2 sekunder mellom de to første lagene, mens Berger var 16,7 sekunder bak i mål. Berger måtte bruke et ekstraskudd på hver av skytingene sine, og det gjorde at de norske jentene ikke var med i seierskampen.

Tiril Eckhoff pådro seg to strafferunder på ståendeskytingen. Hun måtte også bruke to ekstraskudd i liggende. Det bidro til at det norske laget kom kraftig på etterskudd fra start og vekslet over minuttet bak de beste etter første etappe.

Men Ann Kristin Aafedt Flatland gikk Norge inn i tetkampen igjen. Hun fikk kontakt med lagene foran etter nesten feilfri skyting.

— Jeg måtte være offensiv, for jeg hadde jo et litt dårlig utgangspunkt. Det funket bra for meg totalt sett, sa Flatland til NRK etter rennet.

Synnøve Solemdal fortsatt den gode norske innsatsen på tredje etappe. Hun hadde også full klaff på standplass.

— Dette var veldig bra, og jeg er fornøyd med en plass på seierspallen etter denne stafetten. Skytingen min var fantastisk, men jeg ble sliten og fikk det litt mot slutten av min etappe, slo Solemdal fast.

Tora Berger var vel 40 sekunder bak ut fra start på den siste etappen. Hun måtte bruke et ekstraskudd på hver av skytingene, men imponerte med fantastisk fart i sporet på slutten og gikk Norge inn til tredjeplassen.

Det var en plassering langt i overkant av hva man kunne vente etter den svake starten.

Mennene går sin stafett i Ruhpolding torsdag.

(©NTB)