Sverige senket Frankrike etter spektakulær scoring i sluttsekundene: – Herregud, for en følelse!

Ola Toivonen (30) klemte til fra midtbanen.

Publisert:

SEIERSGLEDE: Det tok fullstendig av på Friends Arena da Ola Toivonen scoret 2–1-målet på sensasjonelt vis. Foto: Marcus Ericsson/TT / NTB scanpix

  • Fredrik Saltbones
Denne artikkelen er over tre år gammel

Sverige - Frankrike 2–1

Da klokket nærmet seg 93 spilte minutter på Friends Arena, på stillingen 1–1, forærte Frankrike-keeper Hugo Lloris (30) Sverige-spiss Ola Toivonen (30) en kjempemulighet.

Lloris var langt borte fra eget mål da han forsøkte å slå en lang ball opp mot Frankrikes spisser. Men keeperen traff ikke ballen som ønsket og fant bare Toivonen, som forsøkte lykken på direkten fra midtbanen.

Den svenske spissen skjøt akkurat fra midtbanestreken og ballen gikk i mål før Hugo Lloris rakk å komme seg tilbake i buret. En gigantisk tabbe av Lloris, men også meget godt gjort av Toivonen å sette den i mål.

– Herregud, for en følelse! sier Ola Toivonen etter VM-kvalifiseringskampen, ifølge Expressen.

Les også

Ronaldo herjet mot Latvia

Toivonen ble nærmest angrepet av egne lagkamerater og folk fra det svenske støtteapparatet i feiringene som oppsto etter scoringen. 30-åringen forteller at han var helt sluttkjørt.

– Jeg sa «la meg være». Jeg er så sliten. Men herregud, altså, for en følelse. Jeg har det bra nå. Det var en fantastisk kamp av hele laget. De siste 15–20 minuttene var det tungt for oss, men ved hjelp av publikums støtte holdt vi helt ut, sier Toivonen.

– Jeg begynte nesten å juble med en gang han fikk sjansen. Jeg var nesten sikker på at han skulle sette den. Det var kjempeheftig. En helt unik opplevelse, sier Sveriges landslagssjef, Janne Andersson.

SPEKTAKULÆR SCORING: Ola Toivonen jubler for scoringen sin fra midtbanen. Foto: Marcus Ericsson/TT / NTB scanpix

Perlescoring fra Giroud

Før 2–1-scoringen til Sverige var det gjestene fra Frankrike som så ut til å være mest kapable til å stikke av med seieren. Det var også Frankrike som tok ledelsen først.

Olivier Giroud misbrukte en gigantmulighet da han headet utenfor fra fem meter etter 34 minutter, men franskmannen fikk sin revansje tre minutter senere da han fikk ballen innenfor venstresiden av 16-meteren. Arsenal-spissen flikket ballen opp til seg selv før han på helvolley banket kula i motsatt hjørne utakbart for Sveriges keeper.

Les også

Havnet i klinsj med norsk VM-helt på første treningsleir: – Jeg var en storvokst, «cocky» 15-åring

Det var hans tredje mål i VM-kvalifiseringen og hans 17. landslagsmål på like mange kamper.

Sverige slo imidlertid tilbake kort tid etter. Jimmy Durmaz var ikke langt unna å kopiere Giroud da han banket ballen ned i motsatt hjørne fra høyresiden av 16-meteren to minutter før pause.

I andre omgang var Antoine Griezmann nære på et frispark fra langt hold etter 63 minutter, men Robin Olsen fikk slått unna.

UTLIGNINGEN: Jimmy Durmaz (med ryggen til) jubler for Sveriges 1–1-scoring. Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

Sverige topper VM-kvalifiseringsgruppen

Emil Forsberg viste seg fram for Sverige, men stortalentet kom ikke på scoringslista. Det gjorde i stedet Ola Toivonen etter å ha blitt servert av en utrustende Hugo Lloris på overtid.

Frankrike tapte sin første kamp i gruppe A, og Sverige tok over gruppeledelsen på målforskjell. Begge lag har 13 poeng.

(100% Sport/NTB)

Publisert:

Les også

  1. Nye spørsmål om Qatar-VM: – Store turneringer bør ikke spilles i land som støtter terror

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Frankrike
  2. Sveriges herrelandslag fotball