Den lille kneiken på oppløpet i Drammen skaper mange bilder man ikke er så vant til å se i langrenn.

Onsdag endte Ola Vigen Hattestad liggende over målstreken, etter å ha kjempet en ellevill kamp mot Pål Golberg på oppløpet.

Hattestad ble dømt foran, og fortsetter dermed sin gode sesong, som også har inneholdt sprintgull i Sotsji.

— Dette har vært mitt store mål etter Sotsji, fortalte Hattestad i et intervju med FIS vist på NRK.

Golberg var skuffet over andreplassen, men klarte å se den morsomme siden ved avslutningen

— Det har blitt en trend å legge seg ned her. Men det gikk bra for meg, så vi må gjerne fortsette med det, sier Golberg.

Jönsson-uhell

Italieneren Maicol Rastelli hadde gjennom hele dagen dratt stor nytte av klistersmurning på de siste meterne. I finalen klarte han aldri å hente den norske duoen, og han måtte nøye seg med tredjeplassen.

Finske Matias Strandvall og svensken Emil Jönsson var involvert i et uhell tidlig i finalen, noe som banet vei for den norske dominansen.

Krogh ødela for Brandsdal

I semifinalen falt Finn Hågen Krogh sekunder ut i løpet, noe som også ødela for Eirik Brandsdal. Det førte til at resten av semifinalen ble en forgjeves kamp for å hente inn konkurrentene.

— Det er ekstra ergelig å tape når jeg også ødela for Eirik. Så, sorry Eirik, sa Hågen Krogh til NRK mens Brandsdal så ved siden av ham.

Det var ekstra ergelig for Brandsdal, som kjemper om seieren i sprintverdenscupen.

Hattestads seier gjør at han ligger svært godt ann til å vinne sprintverdenscupen. Han leder med 41 poeng på Eirik Brandsdal, og kun 50 flere poeng skal deles ut, i prologen som innleder minitouren i Falun neste uke.

Petter Northug gikk ikke i Drammen. Torsdag tar han beslutningen om hvorvidt han skal gå femmila i Holmenkollen.

Den skal står onsdagens vinner Hattestad ikke uventet over.