Tysk landslagsstjerne sikret seg 1200 billetter til Norge-kampen

Det blir trolig fullsatt på Mercedes-Benz Arena i kveldens kamp mellom Tyskland og Norge. Det vil si rundt 53.000 tilskuere på tribunen. Tysklands Sami Khedira har kjøpt 1200 av billettene.

Publisert:

Sami Khedira er opptatt av å bidra i lokalsamfunnet i Stuttgart, der han vokste opp og slo gjennom som fotballspiller. Foto: Sebastian Gollnow / TT / NTB scanpix

  • Håvard Karlsen
Denne artikkelen er over tre år gammel

Sami Khedira kan se tilbake på en lang og innholdsrik karriere på fotballbanen. 30-åringen, som spiller for italienske Juventus, har blant annet vunnet VM med Tyskland (2014), Bundesliga med Stuttgart (2006–2007), La Liga (2011–2012) og Champions League (2013–2014) med Real Madrid og to seriegull i Italia (2015–2016, 2016–2017).

Mandag kveld er Khedira, som måtte stå over forrige kamp på grunn av en kneskade, på plass når Tyskland møter Norge i VM-kvalifiseringskamp i Stuttgart.

Det blir trolig noen som vil juble litt ekstra om Khedira løper på banen. Midtbanespilleren har sikret seg 1200 billetter til kampen, som går til barn med forskjellige utfordringer.

15 veldedige organisasjoner skal ha fått tilgang til billetter, som de har distribuert videre til barn som enten er syke, eller som kommer fra dårlige sosiale kår.

– Vi ønsket å gjøre noe bra for regionen, sier Khedira i en sak lagt ut på det tyske fotballforbundets hjemmeside.

Sami Khedira has bought 1,200 tickets for the Germany v Norway match tonight and will give them to disadvantaged ki… https://t.co/ph2mDCpYdr
Les også

Bare to land har klart det i fotballhistorien. Lagerbäck tror Norge kan bli det tredje i kveld.

– Håper jeg kan gi dem litt glede

Juventus-spilleren, som er sterk delaktig i samfunnsarbeid, etablerte sin egen stiftelse i 2014.

I juni 2015 var han med på å arrangere en veldedighetskamp ved Gazi Stadium i Stuttgart, der pengene gikk til tre barnehjem og barnehospital i hjembyen.

Luka Modric, Mario Gomez, Lukas Podolski, Jérôme Boateng, Miroslav Klose, Julian Draxler, Timo Hildebrand, Antonio Rüdiger ogTimo Werner var noen av stjernene som deltok da.

Etter mandagens kamp mot Norge, vil Khedira gå bort til tribunedelen barna sitter for å stille opp på bilder og signere autografer.

– Jeg håper jeg kan gi dem litt glede, sier Khedira ifølge Welt.

Det blir trolig fullsatt på Mercedes-Benz Arena i kampen mellom Tyskland og Norge. Det vil si rundt 53.000 tilskuere.

Publisert:

Les også

  1. Tyskland-kampen blir den ultimate testen på hvor langt «prosjekt Lagerbäck» har kommet

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Landslag
  2. Norge
  3. Tyskland
  4. Fotball-VM