— Jeg gleder meg stort til å se byen og stadion. Det skal også bli hyggelig å hilse på folkene i Viking, skriver Fillo i en SMS til Aftenbladet.

21-åringen fulgte Vikings kamp tett på internett lørdag kveld, og var tydelig svært fornøyd med at det ble bronse på det som fort kan bli hans nye klubb.

— Veldig kjekt at det ble medalje og at klubben er kvalifisert for spill i Uefa-cupen, skriver han videre.

Har med seg advokat

Med seg til Stavanger i ettermiddag har han advokat Julios Kramarec. De to skal forhandle om Fillos personlige kontrakt. I tillegg er en av de øverste lederne i den tsjekkiske klubben Viktoria Plzen med på turen. Han skal ha innledende samtaler med Viking med tanke på en overgangssum.

Og som om ikke det var nok: Den norske agenten Lars Petter Fosdahl kommer også til å være på plass i Jåttåvågen i kveld. Han var den som først tipset Viking om Fillo, og skal sitte på samme side av bordet som Egil Østenstad i forhandlingene.

— Dette besøket er et godt utgangspunkt for en eventuell overgang. Viktoria Plzen hadde aldri gått med på å la Fillo besøke Viking hvis de ikke var fornøyd med budet som har kommet, sier Fillos agent Ondrej Chovanec.

5,5 millioner

Aftenbladet kunne i forrige uke melde om at budet til Viking ligger på rundt 5,5 millioner kroner. Viktoria Plzen vil trolig kreve noe mer i sluttforhandlingene.

— En overgang vil nok neppe skje i kveld, eller i morgen. Men dette er et viktig steg på veien, sier Chovanec.

Viking har sett den tsjekkiske U21-landslagsspilleren i aksjon fem-seks ganger i løpet av det siste halve året, og har dannet seg et meget godt grunnlag på bakgrunn av det. Både trener Uwe Rösler, sportsdirektør Egil Østenstad og assistenttrener Roger Nilsen har sett 21-åringen i aksjon.

Fillo karakteriseres som en målfarlig spiller som kan bekle flere posisjoner på midtbanen. Tsjekkeren har vært fast på U21-landslaget de siste sesongene hvor han har gjort sine saker bra.

Én klubb i Serie A og to klubber i 2. Bundesliga skal også ha følere ute etter Fillo, men selv har han sagt at han aller helst ønsker å fortsette karrieren i Viking.

MARTIN FILLO

FØDT: 7. februar 1986. FRA: Tsjekkia.

KLUBB: Viktoria Plzen.

TIDLIGERE KLUBBER: TJ Sokol Koutka, SK Plze 1894. POSISJON: Midtbane.

HØYDE: 177 cm.

VEKT: 72 kg.

AKTUELL: Kommer på besøk til Stavanger i dag.