For første gang siden midt på 1980-tallet går Manchester United en sesong i møte uten at det er Alex Ferguson som er manager.

David Moyes har fått «den umulige» oppgaven med å følge opp suksessen til sin landsmann, men i helgens Community Shield hentet han i alle fall inn sitt første trofé da Wigan ble slått 2-0 på Wembley.

Fjorårets toppscorer Robin van Persie fortsatte der han slapp i mai, og scoret to ganger. Nederlenderen ser ingen grunn til at ligagullet ikke skal følges opp med et nytt ett.

— Vi er regjerende mestere, og derfor er vi også klare favoritter. Jeg tror på dette laget og tror at vi vil være med og kjempe helt til slutt også denne gang, sier van Persie til Sky Sports.

Skuffende sommer

Også veteran Ryan Giggs, som aldri har hatt noen annen manager enn Ferguson, er overbevist om at også fremtiden er lys for Manchester United.

— Vi vet at vi har veldig gode spillere på dette laget. Det er alltid vanskelig når du er mester, for du må skape om igjen formen fra fjoråret. Men jeg håper vi klarer det, sier waliseren.

Sesongoppkjøringen til United har vært alt annet enn imponerende, med kun to seire og hele 13 baklengsmål på syv kamper. Derfor var seieren mot de nedrykkede fra Wigan en opptur for hele laget.

— Vi har vært litt skuffet over målene vi har sluppet inn i sommer, så målet var å holde nullen denne gangen. Vi ville gjøre det som et lag, og det synes jeg vi klarte, sier Giggs.

- Selger ikke Rooney

Den store saken knyttet til Manchester United i sommer har vært om stjernespissen Wayne Rooney blir værende eller ikke. Chelseamanager Jose Mourinho har gjort erkerivalens angriper til sitt hovedmål på overgangsfronten.

David Moyes understreket imidlertid nok en gang etter Wembley-kampen at det ikke finnes noen planer om å selge Rooney.

— Jeg har ikke kranglet med Wayne, og grunnen til at han måtte trene med reservene var at han ønsket det selv på grunn av skadesituasjonen. Vi ønsker ikke å selge ham, forsikrer United-manageren.

Selv om Rooney ikke er regnet klar for United-fotball enda, skal han bli med det engelske landslaget til kampen mot Skottland onsdag.