FotballØsterrike 2009/2010Foto: Gepa/DigitalsportNORWAY ONLY16.07.2009UEFA Europa League Qualifikation, SK Sturm Graz vs NK Siroki Brijeg. Bild zeigt Fabian Lamotte (Sturm)
FotballØsterrike 2009/2010Foto: Gepa/DigitalsportNORWAY ONLY16.07.2009UEFA Europa League Qualifikation, SK Sturm Graz vs NK Siroki Brijeg. Bild zeigt Fabian Lamotte (Sturm)
FÅR SJANSEN ONSDAG: Den tyske høyrebacken Fabian Lamotte får en omgang mot GAIS onsdag.

Lamotte dukket opp på Start-trening mandag. Den tyske høyrebacken skal trene med klubben ut uken, og får sjansen i flere av kampene under Colorline Cup, som begynner i Sørlandshallen onsdag.

– Vi har hatt ham på blokka siden før jul som en aktuell kandidat, sier sportslig og administrativ leder i Start, Rune Jakobsen til fvn.no.

Les også:

Spiller mot GAIS

Lamotte, som har Bundesligaerfaring fra Schalke 04, har vært uten klubb siden han forlot Sturm Graz i sommer.

– Han har prøvd seg for flere klubber i Tyskland, samt i danske SønderjyskE siden uten å få kontrakt, sier Jakobsen.

Vi følger Start:

28-åringen får sjansen under onsdagens kamp mot GAIS.

– Det skal bli spennende å se ham i kamp, sier Jakobsen.

Knut Tørum karakteriserer Lamotte som spennende.

– Han er en offensiv type med gode ballferdigheter. Det er noe der. Nå får han en fin mulighet til å vise seg frem, og å kjenne på nivået, sier Tørum.

– Skal gjøre mitt beste

Den tyske høyrebacken håper selvfølgelig at Start blir hans nye arbeidsgiver.

– Jeg har aldri vært i Norge. Nå er jeg uten kontrakt, og på jakt etter en ny klubb. Forhåpentligvis blir det her. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste, sier Lamotte.

– Hvordan vil du karakterisere deg selv?

– Jeg har et godt blikk for spillet, jeg er ganske rask og god i duellene. I tillegg er jeg offensiv, dersom muligheten byr seg, sier Lamotte.

PS. Det var vanskelig å danne seg et godt bilde av 28-åringen under dagens trening i Sørlandshallen. Økten var av det rolige slaget, uten særlig spill.