Det koker rundt Brann etter at BT gjorde det kjent at klubben selger stortalentet Emil Hansson (16). Spilleren går til den nederlandske storklubben Feyenoord, der han er tiltenkt en rolle på U19-laget.

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, kunne solgt Hansson til Feyenoord-konkurrenten Twente i vinter, men valgte å beholde ham etter signaler fra daværende trener Rikard Norling om at Hansson var nær Brann-laget.

— Det har vært en veldig vanskelig sak, sier Soltvedt nå.

— Emil er en ung spiller som tidlig ble kjent for omgivelsene. Vi har ønsket at fotballferdighetene hans skal slå ut i full blomst hos oss i Brann, men klubben har vært i en situasjon som har gjort det vanskelig. Først i eliteserien i fjor, så i 1. divisjon i år, fortsetter han.

Soltvedt har, som ungdomstrener og utviklingssjef i Brann, vært tett på Hansson fra spilleren var 12 år gammel. Han tar forbehold om at overgangen til Nederland ikke er formelt klar, når han nå vurderer den.

— Jeg og Emil har jublet og grått sammen, og jeg vil veldig sterkt at Emil lykkes som fotballspiller. Men jeg tror fotballen i Nederland vil passe ham bedre, enn den han kan spille i Brann nå. Jeg har selv vært i Feyenoord med ham tidligere.

Om avtalen klubbene er i ferd med å sluttføre, sier Soltvedt:

— Den gjør at vi eventuelt kan få ham tilbake, uten at det koster all verden.

Emil Hansson selv sier til BT torsdag at han ikke føler klubben har gitt ham nok sjanser.

— Feyenoord har mer fokus på det jeg er god på enn hva de har her. Der vil de dyrke mine kvaliteter. Her har begrunnelsen for at jeg ikke har spilt, vært at de mener jeg er for dårlig defensivt og fysisk, sier Hansson.