Egil «Drillo» Olsen og Norge skal ut i tøffe EM-kvalifiseringskamper denne høsten. Først av alt venter en privatlandskamp mot Tsjekkia 10. august. Deretter følger potensielt avgjørende oppgjør mot Island, Danmark og Kypros. Men mandag kveld var Drillo å finne Sarpsborg.

— Jeg prøver å få med meg flest mulig av enkeltkampene som går lørdag og mandag. Søndagsrunden tar jeg hjemme på tv, for da kan jeg veksle litt mellom kampene, sier landslagssjefen til 100% Fotball.

Følg Sarpsborg 08 - Brann live her!

Han forteller at oppgjøret mot Brann blir den første kampen han ser på Sarpsborg stadion denne sesongen, men østfoldingen har selvfølgelig full kontroll på begge lag allikevel.

— Sarpsborg har vært en positiv overraskelse. Jeg hadde ikke trodd de skulle bite fra seg såpass på hjemmebane. Borte har de vært mer ustabile, men sånn er det for flere lag. Men Sarpsborg kan nok fort havne i nedrykksstriden allikevel, sier Drillo.

Synd med Hoås-skade

Han hentet selv både Martin Wiig, Michael Røn og Øyvind Hoås til Fredrikstad da han var trener der. Denne trioen har vært sentral for de blå de siste sesongene.

— Øyvind Hoås har hatt en bra sesong. Jeg hentet jo han også en gang.

- Han har vært nevnt som en mann for landslaget. Er du enig?

- Ja, jeg har fått med meg at mange har nevnt han i den sammenheng. Og han har absolutt vært aktuell. Det er synd han har blitt skadet nå, sier Drillo om sin tidligere elev.

Landslagssjefen beskriver årets eliteserie som tett, jevn og uforutsigbar.

— Se på Brann, det var vanskelig å spå noe før sesongen. Tabellen er veldig tett, og få poeng skiller topp og bunn, sier Drillo.