SPARTA-OILERS 6-3

Det var knyttet stor spenning til lørdagens kamp mellom to av de antatt beste lagene i serien. Det skulle ikke ta lange tiden før det viste seg hvem som ville mest ut på isen.

Tidlig scoring

For etter kun 1.59 minutter, sendte hjemmelagets Fredrik Lystad Jacobsen pucken inn i nettet bak en sjanseløs Ruben Smith i overtall. Oilers hang ikke med på notene i det hele tatt, og scoringen kom fullt fortjent. Etter målet var det mye frem og tilbake, men hjemmelaget virket fremdeles å ha et lite overtak ute på isen. Oilers-kaptein Snorre Hallem var lite fornøyd med det han så ute på isen, og nevner blant annet effektiviteten som et problem.

— Det var slurvete og mange feil i forsvar. Sparta er mer aggressive, og vi kommer mye på etterskudd. Vi skapte en del, men var ikke effektive nok.

Noe måtte skje. Og heldigvis, for bortelaget, pådro Sparta seg en to minutters utvisning halvveis ut i perioden. Da utnyttet mannen det er knyttet store forventninger til, Josh Soares, sjansen. Han så en åpning til venstre for Sparta-keeper Tommy Johansen og sendte pucken enkelt av gårde inn i buret. Oppskriftsmessig, og da var lagene like langt igjen foran andre periode.

Her fortsatte vertene å vise at det var de som ville mest. Dion Knelsen så at Oilers-forsvaret sov, og sendte hjemmelaget opp i ledelse igjen. Nok en gang ble Oilers liggende etter. Og nok en gang kom de tilbake. Først var det Nick Plastino som sendte pucken i stolpen, før Henrik Solberg sørget for at lagene var like langt igjen, med litt over halvspilt ordinær tid.

Plastino samler selvsagt ikke på stolpeskudd, og kun to minutter etter utligningen til Solberg, sendte han Oilers opp i ledelsen for første gang i kampen. En periode der det var de regjerende norgesmesterne som styret det meste ute på isen. Men ledelsen var kortvarig..

- Det var drit dårlig!

Hjemmelaget scoret nemlig både én og to mål før periodeslutt, og sørget for at Oilers var nødt til å gå inn i tredje periode med å ligge under med ett mål. 4-3-målet kom fra skrå vinkel, og skal være enkelt for keeper å ta. Ruben Smith slakter eget spill, og mener de manglet trygghet i spillet.

— Det var drit dårlig! Det var så langt fra matchvinnende som mulig. Det var ingen lederskap, ikke noe kommunikasjon med forsvaret.. Ikke noe som skapte trygghet i laget. Jeg kan ikke huske sist jeg var så mentalt dårlig, sukker han.

Oilers og Dan Kissel måtte tåle sesongens første tap mot Sparta. Foto: TORBEN JOHANSEN

I siste periode fortsatte det hele i samme bane, og man gikk på et fortjent 6-3-tap etter scoringer av Niklas Roest og Dion Knelsen. Neste kamp er hjemme mot nyopprykkede Manglerud Star på torsdag, en motstander Oilers nok har godt av å møte på nåværende tidspunkt. Likevel mener Ruben Smith at det er mye som må på plass før den tid: — Skal vi vinne kamper, må jeg dra frem flere matchvinnende redninger enn det jeg gjør i dag. De to første setter standarden, og det er vel de som er mest skuffende. Returen går ut til en av deres spillere som skyter fra skrått hold forbi backen vår og i mål før jeg kommer meg dit etter den første redningen. Etter det scorer de tre mål som enten er gode hockeymål eller direkte flyt da de går via våre spillere.

Og fortsetter:

— Vi ble utkonkurrert av et lag som jobbet hardere enn oss og som vant flere dueller enn oss. Så enkelt er det, avslutter en tydelig skuffet Ruben Smith.

Sparta - Oilers 6-3

Perioderesultat: 1-1, 3-2, 2-0

Sparta Amfi, 1.916 tilskuere

1. periode: 1-0 (1.59) Fredrik Lystad Jacobsen (Henrik Malmström, Josh Godfrey), 1-1 (13.10) Josh Soares (Christian Dahl Andersen)

2. periode: 2-1 (5.53) Dion Knelsen (Marius Hagberg, Mikkel Søgaard), 2-2 (12.02) Henrik Solberg (Peter Lorentzen, Stian Høygård), 2-3 (14.35) Nick Plastino (Jean-Michel Daoust, Dan Kissel), 3-3 (16.13) Patrick André Bovim (Niklas Roest, D. Knelsen), 4-3 (19.11) Victor Panelim Borg (H. Malmström, Mats Weberg)

3. periode: 5-3 (3.18) Niklas Roest (J. Godfrey), 6-3 (11.06) D. Knelsen (M. Hagberg, Patrik Eklund)

Dommere: Per Gustav Solem og Hans Petter Berg

Utvisninger: Sparta 2 x 2 min. Stavanger 5 x 2 min.