VI FULGTE SISTE RUNDE I ÅRETS 1. DIVISJON:

Løv-Ham — Molde |

Raufoss - Bryne | MK - Skeid | Notodden - HamKam | Hønefoss - KIL | Sparta - Glimt | Moss - TUIL |

Sogndal - Haugesund

– Vi ser en sjanse og skal gå for den, slår Haugesund-spiller Cameron Weaver (24) fast før cupfinalefesten mot Lillestrøm neste søndag.

Amerikaneren ble matchvinner for Haugesund mot Sogndal, og er mannen Tom Nordlie og co. bør se ekstra opp for på Ullevaal.

– Det er derfor jeg spiller spiss. Man må være på rett plass til rett tid, sier Weaver til NTB.

2-1-seier mot Sogndal på Fosshaugane var akkurat det trener Rune Skarsfjord hadde håpet på før laget reiser til Ullevaal neste helg.

– Det var viktig for oss å avslutte serien med stil. Vi hadde tankene på serieavslutningen og ikke på finalen. Men fra nå skal vi hente ut bonusen med å være i cupfinalen, sier Skarsfjord til NTB.

Sogndal var det førende laget i 1. omgang, og hadde flere gode sjanser. Men vertene var ikke gode nok i avslutningene.

I stedet var det Haugesund som tok ledelsen like før pause. Svein Tore Brandshaug utnyttet en corner da ballen datt rett i beina hans. Brandshaug skjøt, og ballen gikk i mål via Håvard Flo som sto hjelpeløs på strek.

Sogndal var svært skuffende i starten av 2. omgang. Tempoet var lavt, og vertene ble straffet etter 66 minutter da Cameron Weaver la på til 2-0. Et flott Haugesund-angrep endte med at Stian Johnsen slo fint inn til Weaver, som banket ballen til sides for keeper Daniel Kvåle.

Det ble spenning igjen etter 74 minutter, da Daniel Lubieniecki headet inn 1-2-redusering etter corner fra Rune Bolseth.

Minuttet før slutt hadde Sogndals Mats Solheim en heading i tverrligger etter corner, men nærmere kom ikke hjemmelaget.

PS! Bodø/Glimt, som møter Odd i kvalikkamp om retten til spill i neste års Eliteserie, gikk på et nytt tap i sesongavslutningen. Allerede nedrykksklare Sparta slo nordlendingene så mye som 4-1 i Sarpsborg.