Fargekombinasjonen blått, hvitt og rødt blir også denne sesongen sentral i Vålerengas drakter. I dag lanseres draktene som Kjetil Rekdals gutter skal ikle seg denne sesongen.

Hjemmedrakten består, som vi ser av bildene, av en blå trøye med røde striper, en hvit shorts med røde striper og røde strømper med blå striper.

— Jeg synes selvsagt vi har de fineste draktene i eliteserien, sier Morten Berre i en pressemelding fra Vålerenga.

Rådførte seg med Klanen

VIFs utstyrsleverandør kler opp spillerne i samme type drakter som blant annet Adidas-lagene i VM får. Også denne gang er VIF-supporternes trofaste stemme på tribunen, Klanen, tatt med på råd.

— Etter suksessen med jubileumsdrakten i 2013, var utfordringen stor med 2014-drakten. Sammen med Vålerenga Fotball, og etter godkjennelse fra Klanen, ble denne drakten til, sier Niklas Brajic, sports marketing manager i Adidas Norge, i pressemeldingen.

BERRE I BLÅTT: Morten Berre er klar for nok en ny sesong i Vålerenga, i nok en ny drakt. Foto: ALLKOPI / VIF-FOTBALL.NO

Mens fjorårets VIF-drakt hadde bred, rød stripe over brystet, er årets drakt ren i stilen. Blåfargen er noe mørkere enn i fjor, i klassisk Vålerenga-blått.

— Vi er veldig fornøyde med resultatet. Draktene våre har blitt kåret til de fineste i eliteserien tre år på rad, noe vi satser på vil skje i år også, sier organisasjonssjef i Vålerenga Fotball, Elin Horn.

I bruk fra april

Drakten vil være i salg fra 24. mars.

Vålerenga serieåpner borte mot Molde (som også har blå hjemmedrakter) 28. mars, så første anledning til å ikle seg den nye hjemmedrakten blir 6. april. Da venter Bodø/Glimt på Ullevaal.