FyllingenBergen – Bodø HK 25-21

— Et fantastisk initiativ! Fyllingen markerer seg her med å støtte et godt formål. Det gir energi inn i klubben. Jeg må si at jeg blir imponert, rørt og stolt, sa håndballpresident Karl-Arne Johannessen om FylingenBergen sin håndballfest i Framohallen onsdag kveld.

Over 750 på tribunen

Ikke bare viste Fyllingen sine spillere seg frem fra sin beste side, og slo Bodø med en meget sterk 25-21 seier. De viste også at de kan trekke publikum. Over 750 satt på tribunen. Det ga nesten 30.000 i inntekter til kreftsaken bare i inngangspenger. I tillegg satte publikum og sponsorer en faktor på 910 kroner for hvert mål som ble scoret.

Til sammen kom det inn 42412 kroner for alle nettkjenningene. Også den summen går til "Aktiv mot kreft" og det såkalte Pusterommet på Haukeland Universitetssykehus.

— Fyllingen viser her noe som er ekte vare. Jeg tror det appellerer i dagens litt kalde samfunn, og viser at idretten bryr seg, sa Johannessen.

Fyllingen-trener Vidar Gjesdal skulle gjerne hatt slike rammer rundt hver kamp.

— Vi kjente trykket fra alle som hadde møtt opp da vi kom inn i hallen.

Tror på sterkere vårsesong

Til tross for en perfekt kampramme, startet begge lag litt tafatte.

— Spillerne bar preg av at det var første kamp etter oppstart, mente landslagssjef Christian Berge. Han hadde et ekstra øye til blant andre Lars Eggen Rismark og Eivind Tangen, samt Bodø-spiller Stig Tore Moen Nilsen.

— Etter hvert kom tempoet seg. Særlig for Fyllingens del. Det er tydelig at de har en større bredde å spille på nå som de fleste spillerne er tilbake.

Landslagstrener Berge tror på en mye sterkere vårsesong for Fyllingen. Det samme gjør tidligere Fyllingen-trener, Anders Fältnäs, som ledet sin første kamp for Bodø mot sitt gamle lag.

— Fyllingen har fullt lag nå, etter at de har slitt med en del skader og fravær tidligere i sesongen. Jeg tror de kan overraske mange lag i siste halvdel av sesongen, spår BHK-treneren.

Han innrømmet at det var en smule spesielt å lede Bodø på sin tidligere hjemmebane.

— Men Fyllingen tok en velfortjent seier. De hadde et sterkere driv og trakk oss litt ned, sa Fältnäs.

Mål om sluttspill

Fyllingen-trener Vidar Gjesdal var meget fornøyd med to poeng og en sterk seier.

— Vi viste en helt annen energi og intensitet enn tidligere. Jeg har sett det tidligere på trening, men jeg synes ikke vi har klart å få det ut i kamp, sa Gjesdal.

Han har et klart mål om å komme seg til sluttspillet.

— Vi har en stor jobb foran oss.De tøffe kampene kommer tett, erkjenner han.

En spiller som kan bli meget sentral for å sikre nok poeng, er Fyllingens nye svenske bakspiller, Julius Andersson.

Med seks nettkjenninger, delte han toppscorertittelen sammen med Iben René Hvidsten.

— Det som kanskje er det beste med han er at han setter de fleste fra straffemerket. Det har vi manglet litt. Han er ekstremt dyktig fra 7-meter. Han er også god på gjennombrudd og er en fin tilvekst i laget. En type vi har savnet litt.

Selv er svensken beskjeden.

— Jeg vil bidra med mest mulig. Jeg tror absolutt vi har mulighet til å være med i sluttspillet.

Andersson roser lagkameratene for å ha blitt tatt godt i mot og ser flere kvaliteter i Fyllingen-laget.

— Det er mange gode spillere. I dag fikk vi også satt forsvarsspillet bedre utover i kampen, samtidig som vi fikk til flere kontringer.

FyllingenBergen ligger nå på en femteplass på tabellen, mens Bodø ligger på tredjeplass med like mange poeng som tabelltoer Haslum.

FAKTA: FyllingenBergen – Bodø HK 25-21 (12-11)

Framohallen

Dommer: Andre Hansen og Øistein Pettersen

Tilskuere: 753

Utvisninger: Bodø 2x2, FyllingenBergen 1x2

Toppscorer Bodø: Stig Tore Moen Nilsen (7)

FyllingenBergen: Lars Eggen Rismark, Julius Lindskog Andersson (6), Iben René Hvidsten (6), Eivind Tangen (5), Andreas Gjeitrem (3), Andreas Ungesson (2), Victor Sandberg (2), Joakim Stenqvist (1), Håkon Berge, Erik Skifjeld Alm, Kjetil Skarstein-Hatlen, Tore André Lunde, Eirik Engelsen, Pål Kalvenes, Matias Wilkensen Lygre, Fredrik Mossestad