I går mottok blant andre Brann ASA, SK Brann, Vital og TV 2 tilbudet fra Vågen Brygge Invest. Tilbudet vakte oppsikt i Handelsbanken. Årsaken er at Investorgruppen skriftlig påstår at de har en avtale med Handelsbanken om gjeldssanering.

— Det kom som en bombe på oss. Vågen Brygge Invest skriver i tilbudet at de har en avtale med oss om en gjeldssanering på 40 millioner kroner, hvorav 20 millioner er rentefritt. Handelsbanken har ingen avtale med Vågen Brygge Invest, sier banksjef Dag Tjernsmo til BT.

Banksjefen ringte investorgruppen og ba om en redegjørelse. Der fikk Tjernsmo et uventet svar.

— De mener at de har en avtale med oss. Jeg sa rimelig klart fra at vi ikke har en avtale. Dette kom som et sjokk på oss, og vi har kontaktet våre juridiske rådgivere, sier Tjernsmo.

Handelsbanken mottok brevet som inneholdt tilbudet - parallelt med Brann og de øvrige store aksjonærene. Innholdet førte til en hektisk ringerunde.

— Vi ringte med en gang til Brann og sa at dette var "nonsens". Det er langt mellom en muntlig redegjørelse av hva en vil, og en skriftlig avtale, sier banksjefen.

I tillegg til punktet om gjeldssanering, tilbød investorgruppen Brann en tilførsel på 10 millioner kroner via en emisjon. På den måten kan eiendomsutviklerne John Einar Thorbjørnsen og Knut Jørgen Hauge, som står bak Vågen Brygge Invest, overta 70 prosent av kontrollen i Brann.

— Utgangspunktet for hele Stadion-prosessen er jo gjelden, og de ønsker å bruke pengene på det sportslige. Men jeg kan ikke kommentere enkeltting i tilbudet, sier informasjonsrådgiver Haakon B. Schrøder, som er innleid av Hauge og Thorbjørnsen.

Vågen Brygge Invest stiller ikke krav til kutt i verken ASA-styret eller administrasjonen, men Brann ASA-formann Ivar Hanestad stiller seg tvilende til at investorgruppen er den rette til å redde Brann.

— Jeg lurer på hvilke motiver som ligger bak dette tilbudet. Handelsbanken er en korrekt motpart, og jeg har ingen grunn til å tvile på dem. Vi trenger folk med vett og forstand til å gjøre Brann til en bedre fotballklubb enn det de var denne sesongen. Jeg ser ikke helt hvordan Vågen Brygge Invest skal klare det slik de håndterer dette, sier Hanestad.