• Vi har fulgt Emil Hegle Svendsen det siste halve året inn mot VM. Les historien her:

HOLMENKOLLEN: Ole Einar Bjørndalen har trent og trent de siste fem ukene. Formen mener han er bra. Oppkjøringen til dette VM har vært omtrent som den var foran OL i Sotsji. Da tok han gull.

Nysnø-trøbbel

Men det er en ting som gjør han litt mer tvilende. Det er føre, vær og utstyr.

— Det er nysnø i Kollen nå og det er krevende å finne gode skipar på dette føret. Nysnø er noe det norske laget har vært dårligst på de siste årene. Her må det jobbes hardt, sier 42-åringen som før han har gått en eneste distanse i Kollen er skiskytterlegenden fremfor noen.

Ole Einar Bjørndalen gir aldri opp jakten på noe som er bedre uansett om det handler om treningsmetoder eller utstyr. Derfor var han senest for en drøy uke siden på skifabrikken for å finne nye par ski.

— Jeg testet seks par senes i dag (fredag). Jeg har også testet opp mot godparet. Alt må stemme, struktur, såle og spenn i skiene, sier han.

  • Saken fortsetter under denne videoen hvor vi har filmet VM-løypa med drone:

Hentet nye skipar

Han har ikke bestemt seg om han går på noen av de nyeste skiparene som han har vært med på utvikle i samarbeid med skifabrikken. Det vil de siste testene lørdag morgen være bestemmende for.

Nå har han i hvert fall gjort det som skal til.

— Ting jeg ikke har fått på plass må jeg nå bare gi blaffen i. Det utstyret jeg har nå, må jeg gå med i mesterskapet, sa han da han traff media på pressetreff dagen før dagen.

En annen utenforliggende årsak til tvil hos Bjørndalen og det norske laget har vært muligheten for endrede forhold underveis på sprinten.

— Nå kommer ikke startpulje til å bli like avgjørende som vi kunne frykte, fortalte han.

Fare for tåke

Ifølge yr.no vil det nedbøren som preget Kollen hele fredagen gi seg utover fredag kveld. Det er meldt rundt 0 grader og overskyet. Det er en viss fare for at det kan bli tåke.

Trener Egil Gjelland er enig i at forholdene kan bli utfordrende.

— Det er likevel ikke en uoverkommelig jobb å komme i mål og skaffe gode ski til alle våre, sier Gjelland til Aftenposten.

HER ER ALLE MINIDOKUMENTARENE OM EMIL HEGLE SVENDSENS VEI TIL VM:

  • JANUAR: Det butter i mot, men alle har tro på gutten fra Trondheim (episode 4)

Etter noen tunge dager i Ruhpolding fikk vi de som lever sammen ham på turné hele sesongen om å vurdere hans VM-muligheter

  • DESEMBER: Den første konkurransen for sesongen (episode 3)

Hvordan det gikk da det første rennet i VM-sesongen gikk av stabelen.

  • NOVEMBER: Man må til høyden for å nå toppen. (episode 2)

Om treningshverdag på høydetrening i Val Senales.

  • SEPTEMBER: Det kan være ensomt å være toppidrettsutøver ( episode 1)

Om alle de treningsøktene som blir gjennomført stort sett alene. Svendsen på barmark i Kollen-anlegget.