Egersund gikk opp på andre plass på tabellen etter en sterk 2-1 seier over Vard i Haugesund. I en spennende og sjanserik kamp åpnet Vard best i begge omgangene, mens Egersund kom sterkt mot slutten.

Vard tok en fortjent ledelse midtveis i første omgang da Anthony Avalos stupheadet inn Bubacarr Sumarehs innlegg fra hjørnet av femmeteren. Egersunds muligheter i første omgang begrenset seg stort sett til noen forsøk fra distanse, der både Kim Robert Nyborg og Christian Andreasen burde fått mer ut av sine forsøk.

— Formansjonsbytte

Etter pause gikk Vard ut i hundre, og kunne lett ha scoret både to og tre ganger det første kvarteret. Blant annet smalt ballen i aluminiumen bak Egersunds keeper Jonas Høidahl ved to anledninger.

Men utover i omgangen kom Egersund bedre med spillemessig, særlig etter at Espen Skogen hadde kommet inn som innbytter. - Jeg så vi slet med å komme inn i kampen, og vi satte derfor innpå Skogen for å få mer fart på topp, samtidig som vi la om fra 4-5-1 til 4-4-2, forklarer trener Bengt Sæternes.

Byttet ga umiddelbart resultater, og Egersund begynte å true Vards bakre firer på en helt annen måte enn tidligere i kampen. Ti minutter senere utlignet Christian Andreasen på en heading etter corner. Egersund fortsatte å sette Vard under press, og da et kvarter gjenstod satte Henning Romslo inn vinnermålet etter at Vards keeper Helge Sandvik først hadde reddet et forsøk fra Skogen.

Egersund hadde flere gode forsøk på å øke ledelsen, og Vard klarte aldri å komme skikkelig inn i kampen igjen. Dermed byttet de to lagene plass på tabellen, men avstanden fram til ledende Åsane er på henholdsvis sju og åtte poeng med fem kamper igjen å spille.

Kampfakta:

Vard Haugesund - Egersund 1-2 (1-0)

Haugesund Stadion, omtrent 300 tilskuere

Scoringer: 1-0 Anthony Avalos (21), 1-1 Christian Andreasen (61), 1-2 Henning Romslo (78)