Real Madrid ledet allerede 1-0 etter den første kampen i Barcelona, og det meste av spenningen forsvant da Jese omfatte Xabi Alonsos framspill i scoring allerede i det 7. minutt tirsdag.

Kiko Casilla i Espanyol-målet gjorde sifrene respektable. Særlig hadde han flere gode redninger på forsøk fra Cristiano Ronaldo.

Espanyol greide aldri å true Real-målet for alvor, og Iker Casillas satte i annen omgang klubbrekord da han passerte 11 timer uten å slippe inn mål.

Real Madrid har vunnet alle sine åtte kamper siden årsskiftet uten å slippe inn mål.

— Systemet gir oss selvtillit. Vi har god defensiv balanse fordi hele laget jobber for å vinne tilbake ballen raskt. Midtstopperne har spilt på svært høyt nivå, sa trener Carlo Ancelotti.

Espanyol måtte avslutte med ti mann etter at Victor Sanchez fikk sitt annet gule kort et snaut kvarter før slutt.

Ancelotti sa før kampen at han ville mønstre sitt sterkeste tilgjengelige lag, men han gjorde sju endringer i laget som slo Granada i serien sist helg.

Real Madrid møter enten Atlético Madrid eller Athletic Bilbao i semifinalen. Atlético leder 1-0 før onsdagens returkamp på bortebane.

— Jeg bryr meg ikke om hvem vi møter. Begge lag er i veldig god form, sa Ancelotti.

Barcelona leder 4-1 før onsdagens returkamp mot Levante, mens Real Sociedad leder 3-1 over Racing Santander. Racing-spillerne truer med å boikotte returkampen i misnøye over ubetalte lønninger.