Norge-Frankrike 29–20

STAVANGER: Moderne håndball er massevis av scoringer. Men Frankrike var ikke særlig moderne mot Norge. De scoret ett mål på de første 19 minuttene i annen omgang! Sånt blir det franske tap av.

Norge har i alle år hatt de beste keeperne. De utstrålte så mye respekt at motstanderne stilte med en frykt for ikke å score allerede under frokosten. Den samme respekten ser Kari Aalvik Grimsbø ut til å ha fått. Hun kom inn etter pause, og sammen med et nyjustert forsvar ble det slutt på lekkasjene som preget førsteomgangen. Dermed røk OL-sølvvinneren på sitt andre tap mot Norge på syv uker.

Norge fikk "bare" bronse i OL, men stiller nok en gang som en av favorittene når EM begynner i Sverige til uken. 16–6 over Frankrike de siste 30 minuttene var et skremmeskudd høyt opp på Richters skala.

Vi fulgte kampen:

Svak start

Norge leverte en førsteomgang der middels forsvar, svak skyting og svakt keeperspill var gjennomgangsmelodien. Syv ganger misset de norske jentene fra gode posisjoner. I tillegg leverte de seks tekniske feil. Når da Silje Solberg ikke presterte mer enn tre redninger på 17 skudd, var det en lettelse å slippe unna med 13–14 til pause.

Silje Waade fikk spille fra start i forsvar for andre gang på rad, og det tyder på at Thorir Hergeirsson har bestemt seg for at 22-åringen fra Byåsen skal være vårt førstevalg på høyre toerposisjon. Den robuste trønderjenta måtte i likhet med resten av forsvaret se seg lurt noen ganger, men hun har helt klart et stort potensial. Med god fysikk og 182 centimeter å blokkere kan Waade sørge for at gravide Heidi Løke ikke vil bli savnet i den posisjonen.

Møter OL-vinneren

Norge avslutter Møbelringen Cup med kamp mot OL-vinner Russland i kveld. OL-revansjen har de norske jentene allerede fått. I forrige Golden League-turnering, i Danmark i begynnelsen av oktober, ble det seier 28–23. Det kan fort bli en ny seier i kveld. Det virker ikke som trener Jevgenij Trefilov legger all verden i turneringen i Stavanger. Mot Danmark i går lot slapp han til mange som ikke ville ha fått like mye spilletid om det hadde stått om noe viktig. Det førte til at russerne røk på et nytt braktap mot Danmark. I Danmark forrige måned ble det 22-32, i går 22–30. Russland stilte uten toppscoreren fra OL-finalen, Anna Viakhireva, som fikk en skade mot Frankrike da russerne vant med syv. Hun bør nok på banen hvis Russland skal nekte Norge revansje også foran et entusiastisk hjemmepublikum i en utsolgt DnB Arena.

Håndballjentene blir igjen i Stavanger to dager for å trene. Onsdag og torsdag har de fri, og fredag er det avreise til Helsingborg, der Norge åpner EM med kamp mot Romania mandag kl. 20.45. Hør Aftenpodden Sport. Hvor det blir sjakksnakk, Steven Gerrard, Bjørgen-maskinen og kalkuner på Manhattan: