Moa har imponert under oppkjøringen til vårsesongen, og trener Thomas Schneider har gjort det lettere for ham ved endelig å bruke to mann på topp. Samarbeidet mellom Moa og Vedad Ibisevic fungerer stadig bedre.

— Jeg vil vise at jeg er god, og jeg vet at jeg er det, sier Moa etter en vellykket treningsleir i Sør-Afrika.

Lørdag starter vårsesongen i Bundesliga med hjemmekamp mot Mainz, og nordmannen håper på spilletid.

— Han har sørget for en ny konkurransesituasjon i angrepet, sier trener Schneider.

Vanskelig

Den første tiden som Stuttgart-spiller etter overgangen fra Hannover var ikke lett for Moa. Muskelproblemer gjorde at han slet med å finne rytmen, og Ibisevic la beslag på den ene tilgjengelige spissplassen.

Seks seriekamper, hvorav bare en fra start, var Moas skuffende fasit. Han venter fortsatt på det første seriemålet som Stuttgart-spiller.

— De siste månedene har ikke gått som jeg ønsket. Nå vil jeg spille mer. Jeg har en bedre følelse på banen, kjenner de andre på laget bedre og vet hvordan de ønsker å spille, sier han.

I generalprøven for vårsesongen leverte han flott forarbeid til Ibisevics scoring da Greuther Fürth ble slått 2-0 tirsdag.

— Vi har sett at det kan klaffe med to spisser, sier Schneider.

Bedre støtte

— Samspillet med Moa fungerer stadig bedre. Jeg merker at jeg får bedre støtte når vi er to på topp, sier Ibisevic.

Sportslig leder Fredi Bobic trekker fram nordmannens kroppsspråk som eksempel på at det er en friskere og mer komfortabel Moa enn i høstsesongen. Nordmannen scoret to mål i hver av de to første treningskampene i Sør-Afrika.

— Å score mål er det samme om det er treningskamp eller seriekamp, mener Bobic.

Moa går løs på vårsesongen med ambisjon om å vise fram egenskapene som ga ham 29 scoringer på 80 seriekamper som Hannover-spiller. I så fall kan det bli hyggelig også for Stuttgarts supportere utover våren.

(©NTB)