Etter Arna-Bjørnars svake vårsesong har klubben gjort sitt for å forsterke før de resterende kampene, og hele tre nye spillere fra USA er nå på plass i Arna. Keeper Megan Kinneman (23) har allerede spilt to kamper, mens midtbanespiller Sarah Jackson (23) og angriper Lauren Bohaboy (22) også er klare for de røde. Begge har som Kinneman skrevet kontrakt ut sesongen.

Jackson har spilt ett år i den amerikanske proffligaen for Portland Thorns, mens Bohaboy har spilt for Notre Dame University i Indiana frem til i vår.

Ekstern hjelp

Ifølge Arna-Bjørnar-trener Bjarne Hagen har signeringene blitt gjort mulig ved hjelp av eksterne støttespillere.

— Arna-Bjørnar var jo en stund i rød sone i NFFs finansielle oppfølgingssystem, og vi er veldig opptatt av at vi ikke skal havne der igjen. Vi har vært gjennom en økonomisk hestekur i Arna-Bjørnar, og når vi gjør dette, er det et resultat av at det har vært jobbet godt i hele klubben for å få kontroll på den økonomiske situasjonen. I tillegg er eksterne hjelpere med for å ta litt av byrden for å finansiere disse spillerne. Etter at det ble klart at Lisa Naalsund trolig er ute resten av sesongen med benbrudd, var vi i en prekær situasjon med en tynn stall. Med det bildet vi så da, måtte vi spørre om litt ekstra penger både innad i klubben og blant eksterne. Det er ikke noe vi hadde gjort hvis alle var friske og raske, sier Hagen.

Synnøve Tverlid, nestleder i Arna-Bjørnars kvinnefotballstyre, medgir at de har handlet mer enn opprinnelig tenkt i sommer.

— Tabellsituasjonen har gjort at vi har endret litt fra det som var planen. Men vi hadde satt av midler til forsterkninger i løpet av sesongen, og det er begrenset hvor mye som kommer i tillegg for dette. Vi er ikke bekymret for at vi skal gå på en ny økonomisk smell, sier Tverlid.

Klubben befant seg i rød sone både etter 2013 og midt i 2014, men var oppe i gul sone ved slutten av 2014. ## Heltidsspillere

Spillerne som er hentet fra USA må ansettes som heltidsspillere med en minimumslønn på rundt 20.000 kroner i måneden. Totalt vil de koste rundt 300.000 kroner, men i tillegg til å spille vil de delta på ulike talenttiltak i klubben.

Hagen kommenterer de to ferskeste Arna-Bjørnar-spillerne på følgende måte:

— Sarah Jackson spilte syv av de ti første seriekampene i proffligaen denne sesongen, men der har landslagsspillerne vært ute frem til VM. Nå kom tre fra landslagene til USA og Canada som spiller i samme posisjon som Sarah tilbake, og derfor ville hun prøve noe nytt. Hun kan være både kant og back på begge sider i tillegg til spiss, og i vår situasjon er det en ideell spiller. Hun gir oss mange muligheter i en smal tropp, sier Hagen.

Avaldsnes igjen

Når det gjelder Bohaboy, er det spilleren selv som tok initiativet, ifølge Hagen.

— Lauren Bohaboy var interessert i å komme over på prøve på egen regning forrige torsdag. Hun har gjort ting så bra at vi har valgt å signere henne. Hun kommer fra det øverste universitetsnivået, der hun har vært toppscorer de to siste sesongene.

Lørdag tar Arna-Bjørnar imot Avaldsnes på Arna idrettspark. Så sent som tirsdag knuste Tom Nordlies lag Arna-Bjørnar 5-1 i cupen, og sistnevnte er klare underdogs også på hjemmebane.

— Vi er veldig skuffet over egen prestasjon der nede, og både spillere og trenerapparat tar selvkritikk. Det viktigste er å gjøre noe med inngangen til kampen. Mot de beste lagene må vi levere noe i nærheten av vårt maksnivå, hvis ikke blir det vanskelig, sier Hagen.

PS: Om de to nyeste amerikanerne blir spilleklare til Avaldsnes-kampen, er uvisst. Fredag ventet Arna-Bjørnar ennå på de nødvendige papirene.