Med fem scoringer i snitt på kampene etter ferien har Egersunds supportere nærmest blitt vant med at laget deres kjører over motstanderne. I begynnelsen av kampen mot mot Odd 2 så det ut til å bli en ny slik kamp. For før stadionuret hadde vist fem minutter hadde både Eivinas Zagurskas og Cato Hansen avsluttet like til side for mål.

Men utover omgangen jevnet kampen seg ut, og Odd fikk en gyllen sjanse til å score da de fikk straffe etter en halvtimes spill. Martin Falkeborn, som for noen dager siden signerte for Lillestrøm fra nyttår, dyttet Mathias Fredriksen over ende i en løpsduell.

Men for tredje gang på rad framstod keeper Igor Spiridonov som straffeskytternes skrekk da han var lynrask nede ved stolpen og reddet Jonathan Lindseths ellevemetersspark.

Første scoring kom bare fire minutter ut i andre omgang, og var en skikkelig perle fra Eivinas Zagurskas, som skjøt knallhardt over Odd-keeper Viljar Myhra fra rundt femten meters hold. Men i likhet med i første omgang var Odd veldig bra med spillemessig, og utlignet ti minutter senere på et direkte frispark fra Håvard Storbæk som Spiridonov ikke hadde sjanse på.

Den siste halvtimen lå kampen og vippet, og begge lag hadde bra sjanser til å ta ledelsen. Men for tiende kamp på rad skulle Egersund gå seirende av banen, da Mathias Perttamo satte inn et straffe seks minutter før slutt, etter at Falkeborn var blitt tatt i feltet.

— Vi har hatt mange kamper i det siste der vi har dominert spillemessig og vunnet med store sifre. I dag kom Odd med et veldig bra lag, og vi fikk slite for seieren. Spillerne viste at de også kan håndtere en situasjon der kampen lenge lå og vippet, og det var viktig for oss å bevise at vi kan vinne slike kamper også. Odd-trener Morten Rønningen sa også til meg etter kampen at det var førstedivisjonskvalitet på det begge lagene viste i dag, sier en meget fornøyd EIK-trener Magnus Powell.

Egersund leder nå Oddsenligaen avdeling 3, tre poeng foran Ullensaker/Kisa, når ti kamper gjenstår. Neste oppgave er Fana i Bergen på lørdag. Fana er for øvrig eneste laget som har vunnet mot Egersund i årets serie.

For Odd derimot begynner det å se litt mørkt ut med tanke på fornyet kontrakt i Oddsenligaen. Med sju spillere fra A-stallen på banen i dag sørget de for en tett og god kamp mot serielederen, men laget har nå seks poeng opp til sikker plass.