Kanskje var RBKs Ståle Stensaas den største overraskelsen da Nils Johan Semb offentliggjorde landslagstroppen foran kampen mot Nord-Irland 28. februar. Ståle ble i hvert fall overrasket selv. Selv om han spilte begge kampene da landslaget var i Hongkong i januar.

— Litt overrasket er jeg. Alle manglet jo på en måte da vi var i Hongkong. Dette blir ren læring for meg, i og med at det er første gangen jeg blir med A-landslaget. Det var jo et B-landslag som var i Østen, sier Ståle uten å legge noe i mellom.

— Jeg håper jeg får prøve meg, sier han bestemt. I den uttatte troppen er det først og fremst den tidligere lagkameraten André Bergdølmo som blir konkurrent på venstrebacken. Mannen som overtok Ståles backplass i RBK da Ståle dro til Skottland. Og som ga den samme plassen tilbake til Ståle da han selv dro til Ajax. Ståle har fått med seg at Bergdølmo er mye ut og inn, mest ut, av elleveren til Ajax i det siste.

— Jeg er ikke noe redd for å ta opp kampen mot André. Det vet jeg at jeg kan klare, sier Ståle Stensaas.

Ståle Stensaas har et enkelt svar på hvorfor han plutselig er blitt landslagsspiller i en alder av 29 år.

— Rosenborg! Det at jeg valgte å dra hjem igjen og begynne på nytt. Jeg setter veldig stor pris på at jeg fikk komme tilbake, sier Ståle Stensaas. Han hadde ett år igjen av kontrakten sin med Rangers, uten andre utsikter enn å spille for reservelaget.

— Jeg fant ut at det kunne jeg rett og slett ikke. Da kunne det vært fare for at karrieren hadde vært over. Jeg hadde kanskje ikke sluttet helt, men det hadde blitt tungt å komme tilbake. Da hadde jeg sikkert forhandlet med noen andre klubber mot slutten av kontrakten, og tatt et år har og et år der. Du vet hvordan det blir på slutten av karrieren, sier Ståle Stensaas. I stedet har det blitt en ny opptur i trygge og kjente omgivelser. Først gjennom å få spille kamper igjen på klubbnivå. Og nå som landslagsspiller.

— Jeg ser det som en ekstragevinst. Det er ekstra artig etter at jeg sleit så mye, at jeg får sjansen til å være med igjen. Du får en ny giv, og det betyr mye for en fotballspiller. Den siste tiden har vært en eneste bratt opptur. Det kommer sikkert nye nedturer, men det skal jeg takle. Det burde jeg etter tiden i skottland, og jeg er tross alt blitt 29 år, sier Ståle Stensaas.